Olmasaydı Sonumuz Böyle
2026 14. kitabı
Hikmet Hükümenoğlu'nun son çıkan kitabı Bu Dünyada Yaşama, Sonra Gözler Görür kitabının devamı diyebilirim.Diğer kitabı okumadan bu kitap da okunabilir anlam karmaşası olmaz.Hem bağlantılı hem değil.Olay yine Yenikent'te geçer.Kahramanları aynı. Şehirde düzenlenen uluslararası bir film festivalinde ünlü konuklardan birinin şüpheli ölümü büyük bir olay yaratır. Bu olayın ardından gazeteci Ezgi Sezgin, ölümün arkasındaki gerçeği araştırmaya başlar. Ezgi soruşturma ilerledikçe olayın sadece bir ölüm olmadığını fark eder. Araştırma onu şehrin geçmişinde saklanan karanlık sırlar, eski siyasi olaylar ve özellikle darbe yıllarına kadar uzanan gizli bağlantılar ile karşı karşıya getirir. Gerçeğe yaklaştıkça Ezgi hem tehlikeli insanların hedefi olur hem de toplumun unutmaya çalıştığı bazı gerçekleri ortaya çıkarır. Roman, bireysel bir cinayet soruşturmasını anlatırken aynı zamanda kişisel hayatlar ile politik geçmişin nasıl iç içe geçtiğini gösterir. Şunu demeden geçemeyeceğim olmasaydı sonumuz böyle
Bu Dünyada YaşamakHikmet Hükümenoğlu · İthaki Yayınları · 2026365 okunma