2026 21. kitabı
Merhaba kitap sever dostlarım Bugün size bir aşk hikayesi değil, birbirine yabancı olsalar da ruhlarını en derininden tanıyan iki insanın, Yasemin ile Mehmet’in sızısını anlatmaya geldim. "Sanki seninle ortak bir yarayı paylaşıyor gibiyiz. Benim göğsüm sızlıyorsa senin kalbin. Sebebimiz ise aynı." Her şey Mehmet’in Moda’daki pizza dükkanına gelen o son vejetaryen pizza siparişiyle başlıyor. Son sipariş olduğu için Mehmet dükkanı kapatıp kendisi teslim etmeye gidiyor.Kapıyı açan ise; yüzünün sağındaki doğum lekesi, kısacık saçları ve ufacık gövdesiyle bir "Deli Serçe"... Yani Yasemin. Peki, yaralı iki ruh birbirine merhem olabilir mi? Mehmet, Yasemin’in karanlığına ışık olmak için çok çabalıyor. Ama Yasemin o geçmişindeki büyük sırrın, kaçamadığı "vicdan azabının" içinden çıkmak istiyor mu? 38 yıl sonra ilk kez anlaşıldığını hisseden Mehmet, değer görmemişliğin yüküyle Yasemin’den kopabilir mi? Sadece ana karakterler değil; Ali, Mümtaz, Işıl ve diğerleri... Her birinin psikolojisi o kadar kanlı canlı ki, kitabı okurken yanınızda oturuyorlar sanki. Hanife Hekim'in kalemi su gibi akıp gidiyor.Kendisinin kalemiyle tanışma kitabım oldu ama tek kelimiyle bayıldım.Kendinizi Mehmet’le dertleşirken, o pizza dükkanının kokusunu alırken buluyorsunuz. Eğer ruhunuza dokunacak, sizi hem hüzünlendirip hem de üzerine düşündürecek bir hikaye arıyorsanız; "Bir Deli Serçe" kesinlikle listenizde olmalı.
Bir Deli SerçeHanife Hekim · Maruzat Yayınları · 2024147 okunma