2026 37. kitabı
Erkek Arkadaş Freida McFadden ​Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Sizlere bu kez çoğumuzun bildiği bir yazar olan Freida McFadden kalemiyle, yani 'Erkek Arkadaş' kitabıyla geldim. Yazar yine yapmış yapacağını! Kitap, insana kimseye güvenmemek gerektiğini resmen yüzüne vuruyor. ​Ana karakterimiz Sydney, New York’ta yaşıyor ve gerçek aşkı arıyor. Ancak flört uygulamaları üzerinden yaptığı o bitmek bilmeyen, bazen de sinir bozucu buluşmalar tam bir hayal kırıklığı. Uygulamalar ne kadar güvenilir olabilir ki? Derken, sonunda karşısına tam hayallerindeki gibi bir adam çıkıyor: Yakışıklı, nazik, üstelik bir doktor! Ama işte tam bu noktada insanın içine bir kurt düşüyor: Bir insan gerçekten bu kadar kusursuz olabilir mi? ​Hikaye ilerledikçe, şehirde işlenen kadın cinayetleri ve Sydney’nin o "mükemmel" sevgilisinin geçmişindeki gizemli boşluklar birleşince işler iyice sarpa sarıyor. Sydney bir yandan adama güvenmek istiyor, bir yandan da içindeki o huzursuz sese engel olamıyor. Bir de geçmişten gelen Tom Brewer karakteri var ki, onun hikayesi günümüzle birleşince taşlar yerine oturmaya başlıyor. Yine de her defasında "Acaba katil o mu, yoksa şu mu?" diye tahmin yürütmekten yoruluyorsunuz. ​Yazar, karakterleri çok güzel analiz etmiş; tüm karakterlerin duygularını okurken bizzat hissediyorsunuz. Sydney’nin o kafa karışıklığı, korkusu ve heyecanı çok samimi bir dille aktarılmış. Kimin kurban, kimin suçlu olduğu son ana kadar belli değil. Elinizden bırakamadan bir çırpıda okuyup bitiriyorsunuz ve sonunda o meşhur ters köşeyi yediğinizde "Hadi canım, bunu hiç beklemiyordum!" diyorsunuz. ​Eğer gerilim okumayı ve ters köşeli sonları seviyorsanız, bu kitabı incelemenizi öneririm.
Erkek ArkadaşFreida McFadden · Olimpos Yayınları · 20251,630 okunma