Puan vermedi·120 syf.····Okunma: 10 Mart 2026 10:32 Cioran’dan okuduğum 11. kitap. Kendisinin bende yeri çok ayrıdır. Sanırım onunla tanışalı 7 yıl oluyor. Ne zaman düşsem yüzümü ona dönerim hep. Beni bir kez olsun yalnız bırakmadı. Kötü anlarımda ona sarıldığım mutlu anlarımdaysa uzak durmaya çalıştığım doğrudur :) Nedeniyse nadir yakaladığım huzurlu anlara onun gölgesini taşımak istememem. Kısaca kendisi benim kötü gün dostumdur. Beni onun kadar gerçeklerle yüz yüze getiren, söylemek isteyip de boğazıma takılan sözleri kurşun gibi bir ağırlıkla gelip önüme koyan başka hiç kimse olmamıştır, o yüzden ona karşı sevgim katıksız.
Kitaba gelecek olursam… Diğer eserlerinden seçilerek derlenmiş aforizmalardan oluşuyor diyebiliriz. Eğer kitaplarının büyük kısmını okuduysanız bunu okumanıza gerek kalmayacaktır bu yüzden. Ama kitaplarını benim gibi neredeyse hatim etmeye niyetliyseniz keyifle okuyacağınız bir derleme olmuş yine de. Bazı noktalarda çeviriden pek hoşlanmasam da yine de zevk alarak okudum. Okuyacak olanlara da şimdiden keyifli okumalar olsun.