"Üzüm Buğusu, Dilan Durmaz'ın duygusal ve ağır dram dolu romanı: 1992 Türkiye'sinde, siyasi/sosyal kaos ortamında aynı evde büyüyen Firuze ve Ali Ecevit'in (Ecevit) çocukluktan yetişkinliğe uzanan hikayesi. Cinayet suçu, aile sırları, ihanet, aşk, yalanlar ve travmalar iç içe – 'üzüm buğusu' metaforuyla masumiyetin kirlenmesi anlatılıyor. 824 sayfa, Wattpad kökenli ama basılı hali kaliteli.
Beğendiğim: Akıcılık inanılmaz, duygusal derinlik yüksek – Firuze'nin kırılganlığı ve Ecevit'in suç yüküyle boğuşması yürek burkuyor, bazı sahneler gözyaşı döktürüyor. Karakterler gerçekçi, dönem atmosferi (90'lar Türkiye'si) çok iyi yansıtılmış. Dram ve aşk dengesi bağımlılık yapıyor, edit süreciyle cümleler toparlanınca müthiş keyif veriyor.
Beğenmediğim: Firuze bazı yerlerde boğucu ve fazla takıntılı gelebiliyor (travmalarından kaynaklı ama yorucu). Tekrar eden ifadeler ve uzun sahneler tempo düşürüyor. Wattpad havası (aşırı dramatik diyaloglar, ergen dili) bazı okuyucuları rahatsız ediyor. Cinayet ve yalan temaları ağır, psikolojik olarak boğabilir.
Genel olarak dram ve karanlık aşk seviyorsan çok etkileyici, ama hafif kitap beklemeyin. Serinin devamı merak ettiriyor.
Puan: 8.5/10
#ÜzümBuğusu #DilanDurmaz #1000kitap"