·536 syf.····Okunma: 10 Mart 2026 14:19 Aurora Döngüsü serisinin üçüncü ve son kitabı Aurora’nın Sonu; su gibi akan anlatımı, yüksek macera temposu, zaman ve mekânda yapılan akıl almaz yolculuklar, farklı kültürel özelliklere sahip uzaylı ırklar, bütünsel hareket eden organizmalar, büyüleyici yetenekler ve güçlü dostluk bağlarıyla etkileyici bir uzay hikâyesi sunuyor. Ana karakterlerin 18 yaşlarında olması nedeniyle yer yer bir gençlik hikâyesi niteliği taşısa da; özellikle son kitapta gelişip derinleşen olay örgüsü ve kurulan bağlantılar sayesinde yalnızca genç okurlara değil, türü seven geniş bir okur kitlesine hitap ettiğini düşünüyorum.
Karakterlerin ustaca ve çarpıcı gelişimi, hikâyenin giderek derinleşen yapısı, zaman döngüleri, yolculukları ve paradokslarla örülü anlatımı; başından sonuna sürpriz dönemeçlerle ilerleyen kurgusu sayesinde seri içinde en sevdiğim kitap oldu.
Bundan sonrası üçüncü kitabın konusuna değinmektedir.
Eshvaren silahının ateşlenmesi, ekip üyelerinin birbirinden kopmasına ve galaksinin kaosa sürüklenmesine neden olur. Tyler, Saedii’nin önderliğinde Bükülmezlerin gemisine götürülürken; Scarlet, Finian ve Zila galaksinin yönünü bile belirleyemedikleri bir bölgede, son derece eski bir teknolojiye sahip uzay istasyonunda defalarca öldükleri bir zaman döngüsüne hapsolur.
Aurora ve Kal ise Eshvaren silahı Nerida’da, Yıldız Katili’nin bulunduğu karanlık bir geleceğe savrulur; burada galaksi artık Rahaam hakimiyetindedir. Ancak silah hasar almıştır ve savaşı sona erdirebilmek için geçmişe dönmeleri gerekmektedir. Rahaam’ın saldırıları karşısında çaresizliğe sürüklenen Aurora ve Kaliis, gelecekte karşılaşmayı hiç ummadıkları bir dostla yüz yüze gelecektir.
Galakside barışı sağlayan bir birlik, tüm galaksiyi tehdit eden kötücül bir organizma, tanrısal güçlere sahip bir ırk, farklı özelliklere sahip türler ve etkileyici ittifaklar… Üstün yetenekler, zaman ve mekân yolculukları, savaşlar, aşk, dostluk ve aile bağlarını bir araya getiren bu seri; eğlenceli, tempolu ve zihin yormayan anlatımıyla türün sevenlerine önerimdir.