2026 40. kitabı
GÖLGESİZ 2 Sibel Akcan Merhabaalar, seriye veda etmek beni gerçekten çok üzüyor, bu konuda içim biraz buruk. İlk kitabın yeri bende ayrıdır, beni ağlatan bir eserdi. İkinci kitap ise içimi soğuttu diyebilirim. Acısıyla tatlısıyla bir serinin de sonuna geldik diyorum. Hakan’ın eve dönüşü, sadece geçmişten gelen bir adamın gelişi değil; yıllardır saklanan sırların da gün yüzüne çıkışıdır. Narin öğrendiği gerçeklerle kim olduğunu ve hayatını sorgulamaya başlarken, Hakan iki farklı hayatın arasında kalır. Geçmişin yükü ve ortaya çıkan sırlar ilişkileri sarsarken, gölgelerde bekleyen gizemli bir düşman tehlikeyi giderek büyütür. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı bu hikâyede kader, herkes için yeniden yazılmaya başlar. Canım Narin’im, üzümlü kekim. Yaşadıklarına rağmen o kadar güçlü bir kadın ki anlatamam. Hem bir başına kalıyor hem de yaşadığı her şeyin yalan olduğunu anlıyor. Bu karakterin yeri ben de ayrı, ona çok üzüldüm. Adı Narin ama kendisi bu hayatta narin olamayacak kadar dik duran birisi. Hakan’a özellikle ilk kitapta çok kızmıştım bu kitapta ise onu biraz daha anladım. Neden bu kararı aldığını ve Narin’e karşı sevgisini kafamda oturttum diyebilirim. Yazarın bize Hakan’ı da anlama fırsatı sunmuş olmasını ayrı sevdim. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim Hakan’ın asker arkadaşlarını da çok sevdim. Kitabın o dram kısmını kırmasında etkili olmuşlar diye düşünüyorum. Sibel Akcan’ın kalemini çok severim. Dramı bile akıcı bir şekilde yazıyor. İnsan okurken sıkılmıyor ki ben dram okurken sıkılan bir insan olduğum halde keyif aldım. Samimi bir kalem ve akıcı bir kurgu arıyorsanız şans verin derim.
Gölgesiz Cilt - 2Sibel Akcan · Pukka Yayınları · 202544 okunma