Puan vermedi·112 syf.··Beğendi
· ... ne kadar meşgul olursam hayatımda o kadar çok doyuma ulaşıyorum. İnsanların değişebileceğine yürekten inanıyorum."
#natsukoimamura kaleminden #ağacadönüşenkız @averdemir çevirisiyle geçtiğimiz günlerde raflarda yerini aldı.
Elbette şahane bir kapak tasarımı var ama bazı kitapları konularını hiç incelemeden de sırf çevirmenini referans kabul ederek satın alıyorum bu kitap gibi. Henüz yanılmadım
Kitapta üç ayrı hikâye var ve üç hikâyenin ana öznesi de kadın. Görünmez olan, belirsiz olan ve sessiz kabullenişleriyle bile toplumun ötekileştirdikleri sınıfı temsil edebilen. Ama yürek sızlatan...
Bazen bir ağaç bazen de bir kedi... Bazen de hissiz bir tüy gibi dokunaksız olabilen. Ama sürekli dönüşebilir olan ve dönüştükçe de yok sayılabilen....Toplumsal normların dışında kalabilen kadınlar...
Masalsı anlatımıyla tüketilebilir olana da işaret eden hikâyeler, ev ve aidiyet kavramlarını da düşündürüyor.
Belki de en çok varoluşumuzu tetikleyen olayları... Aldanmışlığın ve çok sevmişliğin yaşattığı travmaları.
Kadın bedenini sömürüyü...
Ve elbette evrende yer kaplayan her nesnenin bir ruhu olabileceğini : )
Akşam yemeği için sofra hazırlarken düşündüm mesela: "ya bu çatal bıçaklar kendi aralarında sohbet ediyorlarsa" diye :)
Ya çocukluğumdan beri her sofraya koyduğum o bardağım: " yoruldum az vitrinde otursun beni Sevtap! " diyorsa: )
"Küserim bak!"
#tavsiyekitap