2026 17. kitabı
Okunma: 11 Mart 2026 06:02
''Jack Reacher serisinin ilk kitabı olan Mezbaha; son zamanlarda okuduğum heyecanı ve gerilimi en yüksek kitap demiş olsam abartmış olmam sanırım. 508 sayfalık bu kitapta heyecan, aksiyon ve gerilim neredeyse hiç bitmiyor. Kitap o kadar akıcı kisıkıldığım tek bir sayfası bile olmadı, yazarın kalemine hayran kaldım. Kitabımızın konusuna gelecek olursak; Jack Reachher 13 yıllık askerlik görevinden sonra ordudan ayrılmış ve 6 aydır hiçbir yerde çok kalmadan farklı şehirlerde zamanını geçirmektedir. Bir gün yine bu şehirlerden birine giderken Margreve şehrinden geçtiğini fark eder ve bu şehrin sevdiği bir şarkıcının öldüğü yer olduğunu hatırlayınca burada inmeye karar verir ve adete başına gelmeyen kalmaz. Margreve şehri, küçük ve şirin bir yerdir, herkes birbirini tanır ve halkı inanılmaz derecede refah bir hayat sürmektedirler. Ta ki Reacher'in geldiği geceye kadar, yaklaşık 30 yıldır en ufak bir suç bile işlenmeyen bu şehirde o gece bir cinayet işlenmiştir ve şehirde yabancı olan tek kişi de Reacher'dır. Reacher kahvaltısını yaparken tutuklanır ve adeta macera başlar. Reacher suçsuzluğunu kanıtlamaya çalışırken hiç beklemediği sürprizlerle karşılaşacak, adeta mükemmel görünen bu şehirde neler döndüğünü ortaya çıkaracaktır. Çok ama çok severek okuduğum bir kitap oldu Mezbaha, kesinlikle öneridir.''
MezbahaLee Child · Koridor Yayıncılık · 2025212 okunma