2026 13. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 23:56
ESME LENOUX NASIL YOK OLDU Bazı kitapların kapağını kapandığında neden diye sorarsın ya bu kitapta o kitaplardan. Esme’nin tek suçu kalıplara sığmamak, biraz uçarı olmaktı. Sanki içinde olduğu zamana değilde geleceğe doğmuştu o. 1930’lu yıllarda başlayan hikayemiz 2000 li yıllara kadar uzanıyor. Hindistan ve İskoçya arasında gidip gelerek anlatıyor yazar hikayeyi. Anlatırken zaman mekan karışıyor anlatıcı değişiyor konu bir anda kopup gidiyor ama bir tek Esme’ye ne oldu sorusu kafalarda hep kalıyor. Gencecik bir kız ne yapmış olabilir de hayatından 61 yıl çalınabilir? Hep en büyük darbeler en sevdiklerimizden mi gelir? Bir gün çalan bir telefonla İris’in hayatı değişiyor. Akıl hastanesinde yatan büyük teyzesini hastaneden çıkarması gerektiği söylenir. Ne? Büyük teyze? Akıl hastanesi? Euphemia Lenoux? İris bunların hepsine yabancı. Babası ve kendi gibi babannesi de tek çocuk değil miydi? Peki babaannesi bu soruları yanıtlamaya hazır mı? Hem bu soruların cevapları hem de Lenoux ailesinin sırlarının artık gün yüzüne çıkma vakti gelmiştir. Kitapta bölüm yok ve kitabı üç kadının ağzından okuyoruz İris , Esme ve Esme’nin ablası Kitty. Bir anda anlatıcı değişiyor, konu değişiyor tekrar başa dönüyor. O yüzden okunması için çok kolay diyemem. Çok çarpıcı içine çeken bir kitap. Severek okudum.
Esme Lennox Nasıl Yok OlduMaggie O'Farrell · Domingo Yayınevi · 20242,899 okunma