···Okunma: 11 Mart 2026 09:12 Billy çocuk yaşlarda üvey babası tarafından maruz kaldığı fiziksel şiddet ve cinsel istismar sonucu ağır bir travma yaşayarak zihnini 24 kişiliğe bölüp acısını bu şekilde hafifleterek Hayatta kalma mücadelesini anlatır kitap. Billy işlemiş olduğu suçlardan kendisinin hiçbir şey hatırlamadığını ve suçsuz olduğunu bu konuda yetkililerden yardım istemiştir. Bir okur olarak böyle bir vakanın yaşamış olduğu durum ve toplumun ikiye bölünüp bir kısmı "canavar" dediği diğerlerinin de tedavi edilip topluma kazanılması gerektiği düşüncesi aslında normal insanların duyguları üzerinden sadece bilinçleri Billy gibi parçalara ayırmadığı söz konusu duygularımızda vermiş olduğumuz parçalanmışlıkta bir benzerlik buluyorum. Normal dediğimiz insanda bilinç bir bütünken asıl duygular üzerinden bir çok kez karmaşa içinde olduğu pekte Billy den farklı olmadığımız düşüncesindeyim. Bana göre Bu kitap derin anlam içerisinde insanın " ben kimim " sorusuna yöneltiyor. Kültürel toplumun içinde kendimize bir yer bulabilmek için ait olduğumuz kültürde vermiş olduğumuz kararlar acaba bizi ne kadar yansıtıyor ? İnsan varlığı en zor şartlarda yoğun bir baskı ve sitres altında kaldığında içgüdüsel olarak bazen birer "canavara" dönüşmesi Billy gibi parçalanmışlık la değil bunu ( Kaygı,öfke,korku ) gibi duygu durumuyla gerçekleştirmektedir.