2026 31. kitabı
Evet mahalle kurgusu seven ahalim nerede kalmıştık? Birazcık spoiler vermemden yana sıkıntınız yoksa devam edelim.. Serinin ikinci kitabına biraz duygusal başlıyoruz çünkü Sancak aşkının peşinden fazla hızlı gittiği için kaza yapar ve bizi hüzünlü bir hastane atmosferi ile karşılar kitap! Ölümle yaşam arasında ince çizgide ilerlerken Sancak, Babasını kanserden kaybeden Mahira için günlerce hastane koridorlarında kalmanın verdiği travma ve nihayetinde kıpırdanan parmaklarla hayata geri dönüş! Bu aşkı bu kadar çabuk bitiremezdik değil mi zaten? İlk kitaba nazaran bu kitapta artık yan karakterle hayatlar iyice şekillendiği için sizi bolca aşk, komik duruma düşüren olaylar, arada serpiştirilenen bazı özel anlar (+18) ve birazda çocukluk, gençlik anılarıyla geçmiş kucaklıyor... Arada minik yazım hatalarıyla karşılaştım kitabın finalindeki sahne ile artık sona doğru yaklaşmış olduğumuzdan bunu da görmezden gelebilirim sanırım.. Seride beni en tatmin eden şeyi paylaşayım hemen.. Son dönemde okuduğum kitaplardaki yan karakterin biraz daha öne geçmesi sinirlerimi bozuyordu ki bu kitapta onu hiç yaşamadık şükür.. Tadında ve yerinde hatta Mahira’nın en yakın arkadaşı Ela’nın duygularını da okumak kurguyu daha da güçlendirmişti... 3. kitap farklı bir yayınevinde bizleri bekleye dursun ben birazcık mahalle havasına ara veriyor ve sevenler için tavsiye ediyorum
Kızıltepe 2Hazal Aba · Lapis Yayınları · 2024158 okunma