2026 18. kitabı
"Karanlığa bir kere kendini sattıysan, bir daha asla temiz kalamazsın! " Herkese Merhaba Tarih kitaplarını oldum olası severek okurum. Özellikle Türk Tarihi'ni anlatan kitaplar en değerleridir. Türk Mitolojisi de bu yüzden benim için önemlidir. Türk Mitolojisi deyince aklıma gelen tek isim olan yazarın kitaplarından öğrenilecek çok fazla bilgi var. Yazım öncesi kaynak araştırması yapması, Türk tarihinin başlangıcı Altay Bölgesi'ne öncelik vermesi kitaplarının daha da önemli olmasını sağlıyor. "Tengri" kitabıyla Türk Mitolojisi'nin başlangıcına , Yaratılış Destanı'na yolculuk yapıyoruz. Dünya kurulduktan sonra, yaratılanları yönetmek isteyen Erlik , önce insanları isyana sürükledi. Sürgün yedi , affedildi ama pes etmedi. En son yerin altı ona verildi. İnsanlığı eğitmek için 9 kam yetistirildi. Her birine farklı özellikler verildi. Yıllarca süren eğitimler sonrası insanları egitmeleri istendi. 9 kam yetisirken Erlik durmadı. Hırsı olanı, karanlığa aldanacak kişiyi seçti. Seçtiği kişinin karanlığı savaşlar başlattı . Erlik'in sectigi karanlığı ve savaşı yayarken ulu kamlardan bazıları seçilmiş kişilerin peşine düştüler. Şimdi ise Ata Kurt ve Karanlığı Yiyen zamanıdır. Kötülüğün kapısını açanlarla Türükleri koruyacaklar karşı karşıya gelince neler olacak derseniz kitabı okuyun derim.
TengriÇağlayan Yılmaz · Panama Yayıncılık · 202565 okunma