·344 syf.····Okunma: 13 Mart 2026 10:32 Serinin ana karakteri olan polis memuru Jeppe Korner’ın kişisel bir kriz döneminde başlıyor. Jeppe, hem özel hayatındaki kırgınlıkları aşmak (yaralı kalbini iyileştirmek) hem de dinlenmek için Bornholm adasına çekilir ve burada bir kereste fabrikasında çalışmaya başlar. Ancak huzur arayışı uzun sürmez.
Kopenhag’ın merkezindeki bir parkta parçalanmış bir çocuk cesedi bulunur. Soruşturmayı Jeppe’nin ortağı Anette Werner devralır.
Anette, topladığı tuhaf ipuçlarının kendisini Jeppe’nin bulunduğu Bornholm adasına yönlendirdiğini fark eder. Jeppe istemese de kendini yeniden karanlık bir gizemin ve adanın derin sırlarının ortasında bulur. İkili, geçmişle bugün arasındaki ürkütücü bağı çözmek için birlikte çalışmak zorundadır.
Dili ve anlatımı oldukça akışkan olduğu için sayfalar adeta su gibi akıp gidiyor.
Betimlemelerin gücü sayesinde kendimi bir anda Bornholm’ün o soğuk ve tekinsiz atmosferinde buldum.
Olay örgüsü o kadar iyi kurgulanmış ki başta kopuk görünen parçaların birleşmesi heyecanı hep dorukta tutuyor.
Karakterlerin sadece işleriyle değil, kendi iç dünyaları ve acılarıyla ele alınması hikayeye büyük bir derinlik katmış.
Gizem faktörü çok başarılı; katili tahmin etmek gerçekten zor ve yazar son ana kadar ters köşe yapmayı başarıyor.
Kitabın temposu hiç düşmüyor, özellikle Anette ve Jeppe arasındaki o dinamik ortaklık hikayeye farklı bir enerji veriyor.
Genel olarak Kuzey polisiyesinin o karanlık havasını tam anlamıyla hissettiren ve bittiğinde akılda kalan çok başarılı bir kitaptı.