2026 24. kitabı
Merhaba bugün sizlere @annpatchettgough_writer in yazmış olduğu "BEL CANTO" kitabı ile geldim. Daha önce yazarın,"Hollanda Evi" ve "Tom Lake" kitaplarını okumuştum ve beğenmiştim. Bu kitap biraz daha farklı olarak müzikle iç içe düşünülmüş bir kitap. Latin Amerika'daki bir ülkede önemli Japon iş adamı Katsumi Hosokawa icin başkanlık sarayında özel bir doğum günü daveti düzenlenir. Dünyaca ünlü soprano Roxane Coss da davete özel olarak çağrılır. Ama ilerleyen saatlerde korkutucu bir gelişme yaşanır ve sarayı gerillalar basar. Amaçları hükumete karşı savaşmak ve başkanı rehin almaktır. Ama başkan ne yazık ki davete katılmamıştı. Gerillalar başkanın onlara teslim edilmesini,edilmezse davetlilerin hepsinin rehin tutulacağını söylerler. Ama başkan gelmez.Rehineler ve genç gerillalar aylarca tek bir mekanda yaşamak zorunda kalırlar. İlk başlardaki korku ve endişe zamanla bir rutine dönüşür. Farklı kültürlerden gelen farklı dilleri konuşan bu insanların ortak noktaları çok fazla olduğu ortaya çıkar. En önemlisi de müzik.Müziğin birleştirici gücü muazzamdır. Bu da Roxana sayesinde oluyor. Beş ay kadar bir süre birlikte yaşamış olan gerillalar ve davetliler arasinda zamanla harika bir bağ kuruluyor.Aşk da var dostluk da var bu bağın içerisinde. Bakalm beş ayın sonunda neler değişecek? Sanatın birleştirici gücünü sonuna kadar gördüğümüz bir kitaptı. Aynı zamanda da bol ödüllü.. Benm için farklı bir kitap oldu. Tavsiye ederim. The Kitap Yayınları @iremhattat İlknur Seval S. #thekitapyayınları #belcanto #kitapologileokuyoruz
Bel CantoAnn Patchett · The Kitap · 202594 okunma