Merhabalar
Bugün sizlere Yeşil Kalkan serisinden Geleceğin muhafızları kitabı ile geldim. Serinin son kitabı Biz çok severek okuduk. Kızlarım da ben de bilmediğimiz şeyleri öğrendik bildiklerimizle daha çok şaşırdık. Faydalı bilgilerle Bir tık daha yaşam kazandık sonunda.
Sıcacık gülümsemesi ile yaz mevsimi gelmişti. Mina için yaz mevsimi doldurma demekti. Mina zaten Yaz mevsimini bütün Mevsimlerden daha çok seviyordu Çünkü kat kat giyinmeyi kendisine yük olarak görüyordu. İncecik ferah şeyler giyinerek yazın tadını daha güzellikle çıkarıyordu. Yazın gelmesi ile Mina annesi ve babasıyla birlikte nehir kenarına pikniğe gidecekti. Yanlarına kuzeni olan Deha'yı ve annesini babasını bir de küçük kardeşi Taha'yı da alacaklardı. Büyük bir sepet hazırlamışlardı. Çantasına Güneşten korunmak için şapka, gözlük de koymuştu. Yola koyulduklarında nihayet piknik alanına varmışlardı. Gölgenlik bir yer bulup eşyaları indirmeye yerleşmeye başlamışlardı.
Nehire yaklaştıkça suyun içinde ilginç şeyler fark etmeye başladılar Mina'nın annesi Asiye hanım onlar Kunduz Ailesi dedi Kunduz Ailesi barajlarda yuva yaparak suyun akışını düzenler kendilerine yaşam alanları oluştururlarmış. Bir de kunduzlar yırtıcı hayvanlardan korunmak için suyun kenarında yaşarlarmış yırtıcı hayvanlar gelince suyun içerisinde kaçarlarmış. Biraz ilerledikleri zaman kaplumbağa gördüler kaplumbağalar ise az şeyle yetinip doğaya zarar vermeden uzun yıllar yaşayan hayvanlardanmış ama maalesef onlar da plastik atıklarından en çok etkilenenlerden. ormana gezintiye başladıkları zaman arı gördüler arının zaten faydaları saymakla bitmezdi. Onların bize zararı yokken bizlerin bilerek veya bilmeden ne kadar çok zararımız oluyor onlara.
Mina ve Mina'nın bilinçli ailesini kitapları okudukça daha çok sevdim biliyor musunuz dünyadaki ormanların yüzde sekseni insanlar tarafından tahrif edildi. Oysa ağaç dikmek ormanları korumak iklim değişikliğini önleme de kritik bir yol oynardı.kitabın arka sayfalarında Karpuzlu limonata yapımı var aşırı seveceksiniz biz çok severiz.
Peki Sizler de pikniğe gittiğinizde Etraftaki çöpleri toplar mısınız? Mina Ve Deha sizlere çok teşekkür ederiz.