Sanirim Stephin King'in ilk kitaplarından birisiymiş bu roman. Konusu ise kisaca şöyle:
Totaliter bir rejimde,her sene 100 erkeğin katıldığı bir tür yarışma düzenleniyor. Yarışmacıların yapması gereken şey ise durmadan yürümek. Eğer belli bir hızın altina düşerlerse veya yürümeyi bırakırlarsa oldukları yerde eleniyorlar ve kalanlar yola devam ediyor,aralarından sadece bir kisi kalana kadar durum böyle devam ediyor. O kalan kisi de kazanan oluyor tabi,ve isteyebilecegi neredeyse hersey ödül olarak sunuluyor kazanana. Bu yarışmaya katılan gençlerden birisi ana karakterimiz olan Ray. Kitap boyunca yarışmanın gidişatını ve sonda kimin kazandığını okuyoruz.
Stephen King okumaya baslamak icin guzel bir kitap oldugunu düşünmüştüm,ve bence iyi bir başlama kitabı. Ama hem yazarın bazi garip olayları hem de genel olarak anlatım cok bana hitap etmediğinden baska eserlerini okumam gibi. Aslinda bu incelemeyi yazmamın en önemli sebebi bu kitabın film uyarlamasıni önermekti djsjxhxhxhx (kitapla ayni isimde,ben ingilzive izlemistim ama turkcesi de gelmis olabilir.) Açıkçası belki de ilk kez bir filmi kitabından daha guzel buldum. Kitaba dair bazi seyler değiştirilmiş,ama bence kötü olmamis bu değişikler. Ozellike de finali açısından. Kisacasi once filmini izlemenizi,beğenip ben kitaptaki farkları da görmek istiyorum derseniz okumanız daha iyi olur.