Karatepeliler, Aladağlar ve Ali Rıza Yalgın Üzerine Bir İnceleme
2026 1. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2026 20:46
2008'de Çamardı'dan Aladağlar, Hacer Boğazı, Barazama, Kapızbaşı, Köykeleri, Küp Yerköprü, Tetiri, Ergenuşağı üzerinden 11 günlük bir yürüyüşle Çürükdere'ye geldiğimiz 11 kişiden biri olan Naci Baytekin, haberdar olmuş bu kitaptan. Kitap piyasada satılmıyor. Ahmet Karataş her zaman olduğu gibi yardımcı oldu ve kitabı temin etti. Kitabı Mersin Belediyesi bastırmış. Bahse konu geziyi yapanlar 1983 yılında 9 Eylül Üniversitesi'nden 11 kişi, 11 gün süren bir gezi yapıyorlar. Yahyalı'dan Horozpınarı, Köykeleri üzerinden Yerköprü ve Küp'e varıyorlar. Karsantı, Kızıldam, Kapızbaşı, Acıman, Yedigöller'den Çamardı Karamık Köyünde geziyi bitiriyorlar. İçlerinden bazıları 2016'da bölgeye tekrar geliyorlar. Kitapta gezi ekibinin gözlemleri, anıları anlatılıyor. Tabi Ali Rıza Yalgın çok kapsamlı araştırmalar yaparken bu arkadaşlarımızın öyle detaylı araştırmalarından söz etmek pek mümkün değil. "Ali Rıza Yalgın'ın İzinden" başlığı ise, Yalgın'ın adını anarak hem sponsor bulma, hem de geziye bir anlam yükleme çabası gibi geldi bana. Zira bu bir araştırma değil, sıradan bir gezi Ama yine de elinizden koymadan, bir solukta ve sıkılmadan okunabilecek bir kitap. Okuyarak kalın. youtu.be/a0ZurPPicvc
Toroslar’da Karatepeli Bölgesi ve AladağlarErkan Özaydın · Mersin Kent Kitaplığı · 20232 okunma