2026 4. kitabı
Okunma: 15 Mart 2026 00:20
Upuzun bir yolculuğun sonunda kitap bitti. Doğruyu söylemek gerekirse kitap mı bitti ben mi bittim emin değilim ama bir şeyler bitti o kesin :D kitabımız epik fantastik adı atlında yazılmış, İskandinav mitolojisi ve tarihini ele alan güzel bir kurgu fakat yazım dilinin çok ağır olduğunu düşünüyorum. Ben okurken zorlandım açıkçası. Lakin serinin devamını merak ettirdi. Kan yeminlilerin bundan sonraki maceralarını merak etmekteyim. Kitabımız, beni en çok zorlayan ve en sevmediğim yazım tarzı ile anlatılan, üç karakterin bakış açısıyla anlatılıyor. Başta Orka karakterinin bakış açışını okumak bana keyif vermiş, onun bölümlerini sabırsızlıkla beklemiştim. Ortalara doğru Orka sarmamaya başlamıştı ama sonlara doğru Orka'nın başından geçenleri okumak beni oldukça tatmin etti. Vark karakterinden ise başından sonuna kadar nefret ediyorum. Sevemedim ama son bölümde bi toparladı gibi. Elvar karakterini de başta sevmemiştim ama sonra ikinci favorim oldu. Birinci tabii ki orka. :D Kitabın çok fazla seveni aynı zamanda hiç sevmeyeni var. Ben hiç sevmeyenlerin yorumlarından korkarak başladım kitaba lakin bence seriye giriş kitabı olduğu için, kitabı okudukça rahatladım. İlk 200-250 sayfalara kadar gelebilirseniz bence gerisi sarıyor ama dediğim gibi yazım dili ağır. Betimlemelere fazlaca yer verilmiş ve bu beni okumada yavaşlattı. Atlaya atlaya okudum desem yeri var. Kısacası, dili ağır, okunması zor bir kitap. Seriye başlangıç olarak çok yavaş ilerlediğini düşünüyorum. Betimlemeler fazala ama bence bu gayet normal çünkü adam bize tarih anlatıyor ama ben yine de betimleme no yani. Sevmiyorum. Kitap ne iyi ne kötü. İkinci kitabını okuduktan sonra kararım değişir mi bilemem :)
Tanrıların GölgesiJohn Gwynne · Martı Yayınları · 2025277 okunma