Puan vermedi·160 syf.····Okunma: 15 Mart 2026 01:25 Geceleri uyuyamayan ve yalnız kalmak istemeyen Addie bir gün komşusu Louis'in kapısını çalar. Birlikte uyumalarını önerir. Önce Bay Louis karşı çıksa da bu öneriyi kabul eder. Küçük bir kasabada yaşamaktadırlar ve illa ki birileri görecektir. Önyargılara rağmen bir araya gelirler. Geceleri karanlıkta sohbet edip uyumaya başlarlar. İkisi de yalnızdır. Eşleri kaybetmişler. Çocuklar ise yuvadan uçmuştur. Bu romana istinaden yalnızlığın sadece fiziksel değil ruhsal olarak da gerçekleştiğine şahit oluyoruz. İlk önce yalnızlık paylaşılsa da sonra duygusal bir çekim gerçekleşiyor. Bize aşkın yaşının olmadığını gösteriyor. Elalem ne der karmaşasına inat kalbinin sesinin peşinden gitmeyi öğretiyor. Toplum ve çocukların yaşlılığa, sevme sevilmeye nasıl sınır çizdiğini ise ince bir dille anlatıyor. Kitabı okurken kahramanlar ile birebir yaşıyorsunuz anlatılanları. Gündelik hayatlarını ve duygusal anlarını paylaşıyorsunuz.
Kitap 2017'de filme uyarlanmış.
Yazarın ölmeden önce yazdığı bir eser. Kitap basılmadan hayata gözlerini kapatmış. Bize güzel bir eser bırakmış. Bu yüzden çok kıymetli. Umut dolu, yaşama isteği dolu bir kitap. Bir solukta okudum. Okurken kalbiniz sımsıcak oluyor. Edebi dil yok sade ve akıcı. Kitap ile @birkutukitapcom sayesinde tanıştım ve çok sevdim. Okuyun okutturun diyorum.