·672 syf.····Okunma: 26 Şubat 2026 22:20 Bu kitaptan büyük beklentilerim vardı açıkçası özellikle ilk kitabı 2025’in en sevdiğim kitaplarından olunca bu beklentide arşa çıkmıştı doğal olarak. Ama üzülerek söylemeliyim ki hiçbir şey hiç beklediğim gibi olmadı. o kadar çok şey var ki beni rahatsız eden nereden başlasam bilemedim. öncelikle bu kitabın 600 küsur sayfa olmasını gerektirecek hiç bir şey yoktu. bu kadar uzun bir kitaptan daha detaylı bir evren anlatılmasını bekliyordum açıkçası ama ilk kitaptan bile daha az mekandan bahsetmeyi nasıl başardınız mesela. Büyü sistemi ise darmadağınıktı, Sylvia’nın güçleri ne mesela sorsanız söyleyemem. Ayrıca eklenen fazladan pov’ler benim o kadar ilgimi çekmedi ki Marek ve Sefa’nın bakış açılarının bize ne gibi faydası oldu çözebilmiş değilim. hoş bu karakterlerin hikayeye katkısını da tam çözemedim de neyse. Her şey bir yana bu kitabı merak etmemin en büyük sebebi kesinlikle Sylvia ve Arin’in ilişkileriydi hoşuma giden bir iki moment olsa da genel olarak onlardan de etkilenemedim resmen. Özellikle sonunun daha vurucu olmasını bekliyordum hiç bir şey hissettiremedi bana. Kitabı okumadan önce çiftimizin kavuşamayacak olması fikri beni daha çok üzmüştü düşünün yani. kitabın bazı yerleri o kadar anlamsızdı ki ben neredeyim şuan ne okuyorum bile dedirtti bana. Akış açısından ciddi sorunlar vardı bence o yüzden bitirmem hem çok uzun sürdü hem de sonlara doğru zorlanarak okudum.