Puan vermedi·120 syf.····Okunma: 15 Mart 2026 14:23 Hem merak uyandıran hem de yer yer mesafeli bir kitap. Benim için ortalamanın biraz üstünde, sakin ama anlamlı bir kitaptı.
Yazarın kitaplar üzerinden kültür, tarih ve insan ilişkilerine bakma biçimi oldukça ilginç. Özellikle kitaplığı yalnızca bir mobilya ya da depolama alanı olarak değil, bir kimlik göstergesi ve düşünce haritası gibi ele alması kitabın güçlü taraflarından biri. Okurken zaman zaman kendi kitaplığıma ve oraya neden bazı kitapları o şekilde koyduğuma dair düşünmeye başladım; bu açıdan kitap bende küçük ama etkili bir farkındalık yarattı.
Bununla birlikte, kitap hep aynı güzel ritmiyle ilerlemiyor. Bazı bölümler bana oldukça zihin açıcı gelirken bazı kısımlar biraz dağınık ya da beklediğimden daha akademik bir tonda ilerledi. Bu yüzden okuma deneyimim akıcı olmadı. Yazarın yaklaşımını beğensem de bazı fikirlerin daha derli toplu ve daha çarpıcı bir şekilde işlenebileceğini düşünüyorum.
Genel olarak “Kitaplık”, kitaplarla kurulan kişisel ve kültürel ilişki üzerine düşündüren, hoş ama çok sarsıcı olmayan bir okuma deneyimi sundu bana. Çok iddialı ya da unutulmaz bir kitap diyemem; ama kitap sevgisi olan ve rafların da bir hikâye anlattığına inanan okurlar için keyifli bir seçenek...