2026 26. kitabı
8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum insanın gündelik hayatın içinde yavaş yavaş biriken o tuhaf yorgunluğunu anlatan, mizah ile melankoliyi aynı cümlenin içinde taşıyabilen bir kitaptır. Feyyaz Yiğit burada büyük olaylar anlatmaz, küçük anların tuhaf düşüncelerin ve insanın kendi zihninde dolaşan garip cümlelerin peşinden gider, ilk bakışta sade ve hafif görünen bu anlatının içinde modern insanın yalnızlığı ve iç sıkıntısı gizlidir. Feyyaz Yiğit’in yazısındaki en ilginç taraf komik olanla hüzünlü olanın aynı yerde durmasıdır, okur bir satırda gülümserken bir sonraki satırda o düşüncenin içindeki boşluğu fark eder, bu yüzden kitap yalnızca güldüren bir metin değil insanın kendi zihnindeki dağınık düşüncelere de ayna tutar. Kitap boyunca anlatıcı hayatın içindeki küçük gariplikleri fark eder ve sıradan olayların içinde tuhaf bir anlam arar, bu arayış çoğu zaman ciddi bir sonuca varmaz ama zaten samimiyet de buradan gelir çünkü hayat çoğu zaman büyük cevaplar vermez yalnızca küçük ve tuhaf sorular bırakır. Kitap bittiğinde geriye büyük bir ders değil tanıdık bir düşünce kalır, bazen insanın içindeki o huzursuzluk geçmez ama hayat yine de devam eder.
8-9 Senedir Kendimi İyi HissetmiyorumFeyyaz Yiğit · Okuyan Us Yayınları · 2015875 okunma