·160 syf.····Okunma: 04 Mart 2026 00:08 1992’de Saraybosna’nın bir anda alevler içinde kalan ölü bir kente dönüşmesine yakın şahitlik etmiş yazarımız Tijan Sila’nın, çocukluğunda yaşadıklarını anlattığı otobiyografik romanı Saraybosna Radyosu. Bir anda ilk bombanın düşmesiyle içine düştükleri bu vahim durumun hem kendisinde hem de yakın çevresinde bıraktığı izlerden bahsediyor.
Bodrumlarda başlayan hayatlarından, eşya karşılığı aldıkları yiyeceklerden, çektikleri açlık ve hastalıklardan, psikolojik tüm travmalardan, duygusallaştırmadan net bir dille anlatmış tüm yaşananları. Az konuşup çok hissettiren kitaplardan.
”Bu çocukluğumun hikayesi” diyor yazarımız, hangi çocukluksa? Çocukluk tankın tüfeğin, zulmün baş gösterdiği bir savaşa şahit olmaksa, hayat herkese eşit davranmıyor demektir. Bence herkesin okuması gereken güzel bir eser, en iyisi diyemem ama gayet iyiydi.