Merhaba! "Hamur Bizim İşimiz" tarif kitabı ile geldim, içinde bir sürü güzel tarif var, seçmekte biraz zorlandım. Her eve lazım bir kitap, püf noktaları var, bence ilgilenenler bayılacak. Benim çok hoşuma gitti, iyikiler
Bugün menümüzde çıtır çıtır simit var. Ben sahur için yaptım, çok güzel oldu, çok beğendim. Simit sevenler bu tarifi mutlaka deneyin. Ben hiç yapmadığım için biraz zorlandım. Eğer siz de ilk yapacaksanız, birinde mutlaka yardım alın derim. Aşırı değil, ama şekli vermek için zorlandım. Onun dışında benim için zor değildi. Başta hamur olmayacak diye düşündüm, suyu az geldi diye, ama öyle olmadı. Sonuna kadar yoğurup ona göre karar vermenizi tavsiye ederim. Tarife geçelim mi? Geçelim hemen!
MALZEMELER:
• 4 su bardağı un (560 g)
• 1.5 su bardağına yakın ılık su
• 1 yemek kaşığı Bizim Yağ (35 g)
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı instant maya
• 1 yemek kaşığı toz şeker
Fırın tepsisi için
• Yarım yemek kaşığı Bizim Yağ (15 g)
Üzeri için:
•Yarım çay bardağı su
•Yarım çay bardağı pekmez
•2 çay bardağı susam
YAPIM AŞAMALARI:
• Hamur için; un, maya, toz şeker ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.
• Üzerine oda sıcaklığında 10 dakika bekletilmiş Bizim Yağ'ı ve azar azar suyu ilave ederek, çok yumuşak olmayan orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
• Hamurun üzerini streç film ile kapatıp yarım saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp havasını almak için kısa bir süre yoğururi ve hamuru 7-8 eşit bezeye ayırın.
• Her bir bezeyi uzun ve eşit genişlikte rulolar haline getirin, ardından bu ruloları birbirine dolayarak veya uçlarını birleştirerek simit şekli verin. (Şekil verdikten sonra hamuru hafifçe çekerek genişletin).
• Bir kapta su ve pekmezi karıştırın. Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya, ardından her yerini kaplayacak şekilde susama bulayın.
• Simitleri Bizim Yağ ile yağladığınız fırın tepsisine dizin ve tepsi mayası için 20 dakika daha bekletin.
• Fırının içine nem yapması ve simitlerin daha iyi pişmesi için, ısıya dayanıklı bir kaba sıcak su koyarak fırının tabanına yerleştirin.
• Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, simitler güzelce kızarana kadar pişirin.
Devamı yorumda