·304 syf.····Okunma: 15 Mart 2026 23:33 Selamün aleyküm
Çok güzel bir kitap tahliliyle geldim ..
Keşke Dememek İçin Biz gerçekten “keşke” dememek için yaşıyoruz. Hayatın bir sınav olduğunu hep biliyordum ama burada daha derinden hissettim. Sahip olduğumuz her şeyin — aklımızın, kalbimizin, korkularımızın hatta pişmanlıklarımızın bile — aslında bizi korumak ve Allah’a yaklaştırmak için verildiğini fark ediyoruz.
En çok da pişmanlık kısmı dokundu bana. Pişmanlığın kötü bir duygu değil, aksine bir ikram olduğunu okumak beni sarstı. Demek ki içimizi acıtan o his, aslında Rabbimizin bizi uyandırma şekliymiş. Ama önemli olan, ölüm gelmeden önce o pişmanlığı fark edip yönümüzü düzeltebilmekmiş.
Bir de şu düşünce kaldı içimde: Bu dünya bir ekim tarlası. Burada ne ekiyorsak ahirette onu biçeceğiz. O yüzden küçük gördüğümüz iyiliklerin bile değeri büyük. Belki bir söz, belki bir dua, belki de içten bir tövbe… Hepsi bir tohum.
Bu kitabı okurken kendime sık sık şunu sordum: Ben gerçekten dinliyor muyum, yoksa sadece duyuyor muyum? Anladığımı hayatıma ne kadar geçiriyorum? Sanırım asıl mesele burada.
Keşke dememek için bugünü değerlendirmek gerekiyor. Çünkü yarının garantisi yok.
Kitapla kalın dostlar #tavsiyemdirokuyunokutun
#ramazanokumaları #okurhanımınhirası #timaşyayınları