Adam Fawer'ın okuduğum ilk kitabı Olasılıksız'dı ve yaklaşık 10 sene önce okumuş olmalıyım, ikinci kitap Empati'ydi ve onu da ilk çıktığında sanırım 8 sene önce okumuştum. Bu kitapları okuduğumda lisedeydim ve çok hoşuma gitmişti. Ancak geçen yıllar elbette okuma zevkimi ve bilincimi değiştirdi, şu anki halimle Mobius'u değerlendirdiğimde sürükleyici olabilecek ancak orijinal olmayan bir konunun zayıf işlendiği, akıcı ve kolay okunan ancak sonu tahmin edilebilen, Amerikan filmi tadında bir roman görüyorum. Kitaptaki karakterlerle ilgili pek çok öngörüm ve kurguyla ilgili tahminlerim doğru çıktı, dolayısıyla beni maalesef pek şaşırtmadı. Finans, şirketler ya da teorik fizik bilgileri bana göre kitaptaki keyifli yerlerdendi, açıkçası fizikle ilgili kısmı bu kadar basitleştirerek herkesin anlayabileceği şekilde anlatması beni etkiledi. Ancak bu etkileyici anlatıma rağmen kitabın olay örgüsünde kalan cevapsız sorular kurgunun mantığını zayıflatıyor. Mesela çok basit bir örnek, Rowan'ın gözü neden kanıyor? Zarar görüyor mu? Neden elektrotu hep Rowan takıyor? Kitabın genel kurgusundaki olau akışına ya da sonuna dair de buna benzer pek çok soru sorabilirsiniz.Ayrıca kitaptaki karakterlerin derinliklerinin biraz zayıf işlendiğini düşünüyorum. Kitapta çok fazla olmamışlık var. Bu kitabı puanlamayacağım çünkü uzun zamandır bu tür kitaplar okumuyorum, sağlıklı değerlendiremeyebilirim. Çerez bir okuma için fena değildi.
MobiusAdam Fawer · April Yayıncılık · 20241,703 okunma