keşke hiç okumasaydım
2026 9. kitabı
Okunma: 16 Mart 2026 11:19
__️ Kitaba başlamadan kapak tasarımına hayran kalmıştım. Sanki Şeker kız Candy çizgi filminden kitaplıgıma kitap gelmiş gibi şeker bir his... Kitaba başladım. Başları gayet tatlı ilerledi. Bır yerden sonra bu kitap Alis Harikalar Diyarında gibi sanki dedım. Bir karganın peşinden aynadan başka bir boyuta geçen kızın macerası gibiydi. Gayet güzel ilerliyordu ancak bır süre sonra benı rahatsız eden bazı şeylerın kitabın yarısından itibaren yoğunlaştıgını farkettim. Kitapta en çok geçen söz "kan" o kadar çok kan var ki.. En başlarda gayet masum ve anime karakterleri gözümde canlandırarak okuduğum kitap kendinden soğuttu beni. Bedenlerden kan hakkı istemeler, insanların ruhlarını şekerlere hapsedip her gün yiyen bir manyak, istediği şeyi vermezsen bir insanın ruhunu ona kurban vermenı isteyen bunu yapamazsan senin canını almak isteyen bir karakter, sürekli kan mücadesine evrilen ve son 30 sayfasında fenalık geçirmeme sebep olan bir kitap oldu. Bir çiçeğin içinden insan bacağı çıkması, bıçak tutan küçük çocuk, bedenini emen siyah dumandan çıkan insan vs daha onlarca örnek bulabileceğim cümleler. Kitap kapağı çok masum kitabın ilk yarısı cok akıcı ve tatlı fantastik bir kurgu olsada asla masum bir kitap oldugunu düşünmüyorum. Kitabın tarzı vb sebeplerle önyargılı oldugumu düşünen olabilir ama bu tarz kitap ilk kez okumuyorum. Bilemiyorum belkı bundan bırkac sene önce okusam bunlar dıkkatımi çekmeye bilirdi. Ama son zamanlarda ortaya cıkan can sıkıcı olaylardan sonra hikayesi "vaaavvv" dedirtmeyen bir kitabın neden çok satan oldugunu anlayamadım. Bana masum gelmedi. Kitabı seven hatta çok sevenler olabilir. Ama benim için bu kitap " bebek /çocuk kıyafetlerı giymiş, tatlı yüze sahip ama içi kan ve kötülük saklayan insanı betimleyen" bir kitap oldu. Üstümde hiç iyi bir tesir bırakmadı. Takdiri size bırakıyorum. Keşke hiç okumasaydım. Hiç almasaydım. __
Profesör Do'nun Göz KliniğiYoonha Byun · Nora Kitap · 20251,101 okunma