İnsanın hayat yolculuğunu, duygularını ve iç dünyasını naif bir dil üzerinden anlatan bir eser. Kitabı okurken sanki hayatın farklı anlarına eşlik eden bir melodi varmış gibi hissediyorsunuz. Şiirlerin çoğunda tasavvufi bir derinlik, kültürel bir birikim ve insan ruhuna dokunan bir sakinlik hissediliyor.
Okurken bazı dizelerde durup düşünmek, hatta kendi hayatınızdan parçalar bulmak mümkün. Özellikle tasavvufi duygu ve kültürel göndermeler şiirlere farklı bir derinlik katıyor. Şiirlerde kullanılan sembolik ve soyut anlatım bazı okuyucular için zaman zaman biraz kapalı gelebilir. Bazı dizelerin anlamını tam kavrayabilmek için şiiri tekrar okumak gerekebiliyor. Ancak bu durum aynı zamanda şiirlerin üzerinde düşünme ve her okumada yeni bir anlam keşfetme fırsatı da sunuyor.
Yazarın kalemi genel olarak duyarlı, estetik ve imgelerle zengin bir yapıya sahip. Ressam kimliğinin de etkisiyle şiirlerinde görsel bir anlatım hissediliyor. Sanki kelimeler renk ve biçime dönüşüyor. Bu da kitabı sadece bir şiir okuma deneyimi olmaktan çıkarıp, duygusal ve düşünsel bir yolculuğa dönüştürüyor.
Hayatın içindeki duyguları şiirle dinlemek isteyenler için sakin, düşündüren ve yer yer derinleşen bir eser. Şiir severlerin özellikle tasavvufi ve kültürel izler taşıyan metinlerden hoşlanıyorsa ilgisini çekebilecek bir kitap.