···Okunma: 14 Mart 2026 16:05 “Hem halattayım, hem ölüyüm. Sadece birinin kutuyu açıp gerçek halimi görmesini bekliyorum.”
Herkese merhaba
Gerim gerim gerilerek okuduğum ‘Dehşet Apartmanı’nın yazarı @natcassidy ‘nin bir diğer kitabı Mola Yeri ile geldim bugün.
Yolculuklarda sık sık benzin istasyonlarında durur musunuz? Buralar size ne ifade eder?İhtiyaç molası, içecek sıcak bir kahve, atıştırmalıklar..Tipik mola yeri,değil mi?Ne yazık, bu kitabı okuduktan sonra oralara masum bir gözle bakabilecek misiniz merak ediyorum!
Benzinlikte verilen kısa bir mola ne kadar tehlikeli olabilir ki? Hastanede yatan büyükannesinin yanına girmek için yola çıkar Abe.Yol üzerinde sakin görünen bir benzin istasyonunda ihtiyaç gidermek, belki de birkaç atıştırmalık almak için durur.Bunda ne var ki?derdiğinizi duyar gibiyim..Önce bir karavan görür..plakası bir garip!Bir şeylerin-kötü bir şeylerin- habercisi olduğunu nerden bilebilirdi ki Abe!
Abe tuvalete girdiği anda kapının üzerine kilitlenir ve her şey değişir. Şaka mı bu?! Maalesef değil!Sadece çok daha karanlık bir sürecin başlangıcı..Sıradan görünen bir durak, bedenen ve ruhen sınanılan bir yere nasıl dönüşebilir?Ve daha da önemlisi Abe oradan kurtulacak mı?
Korkmaktan ziyade gerildiğimi hissettim.Kapalı bir mekanda geçiyor oluşu nefesimi sıkıştırdı.Mekan sadece bizi değil, karakteri de etkiliyor üstelik, Abe’in o içsel çatışmaları, kendiyle, ailesi ve çevresiyle, istek ve arzularıyla çatışmasını okumak da ayrı bir gerilim nedeniydi. Özellikle yaşadığı o yoğun çaresizlik hissi.Çaresizliğin çaresizliğim, öfken öfkemdi Abe!
Her saniyesinde tetikte olacağınız bir gerilim hikayesi. Bir sürü cevaplanmamış sorularım vardı, mantığıma uymayan noktalar filan ama kimin umrunda?Gerildim mi evet! Fakaat özellikle yılan ve örümcek korkusu olanlar, kapalı alan korkusu ve pek tabii ki kan korusu olanlar okurken bu durumu göz önünde bulundurun derim!