2026 4. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 23:47
Yazar Kutsal Kitabımızı rehber alarak; ayetlerden, evliyalardan, özlü sözlerden derlemeler yapmış ve güzel bir sohbet havasında okuyucuya nakletmiş. Sade ve akıcı bir dil kullanmış, bu sebepten her yaştan okuyucu için uygun. Ayrıca güzel dini bilgiler öğrenme sebepli de tavsiye edilebilir. Ayetler ,dualar şüphesiz kusursuz, özlü sözler örneklemeler temenniler sakinlik verici bu noktada bir cep kitabı niteliğinde. Kitaptaki bir adet dualarla tepe çakra açma uygulaması dikkatimi çekti ve gayet başarılı buldum, denenmeli. Yalnız “Toplumda karma denilen bir bilinç var güya atalarımızdan gelen sorunlar bizi etkiliyor muşcasına teşhisler konularak bize empoze ediliyor demiş ve En’am 164 ile birlikte “Hiçbir günahkar başka bir günahkarın günah yükünü yüklenmez” diyerek desteklemiş. Atalarının yaptıklarından sen asla sorumlu değilsin diyerek cevap hakkı doğurmuş. Bana göre orada atladığı küçük bir nüans var. Elbette kişi atalarının günahlarından sorumlu değildir. En’am suresinde de açıkça ifadesi vardır çok şükür. Fakat yazarın atladığı nüans olan; atalarının işlediği günahların kişiye aktarımı değil atalarının işlediği günahların neden olduğu yeni durumdan kişinin hayatının etkilenmesidir. Yani “dedesi erik yemiş torununun dişi kamaşmış” sözünün karşılığıdır bu. tabii ki torun erik yememiştir ikame edersek, bir günahı yoktur ama kanından ilerleyen ekşilik hayatına süre gelmiştir. Örneğin; atası hırsızlık yapmıştır torununa hırsızın oğlu kızı denmiştir. Bu noktada diyeceğim odur ki; toplumun karma diye bahsettiği mevzu; atalarının onlar için bilerek bilmeyerek meydana getirdiği yaşam zeminidir. Zira hepimiz , Adem babamız ile Havva anamızın yasak meyveyi yemeleri sonucu cennetten çıkartılıp dünyaya gönderilmeleri sebepli yeryüzünde değil miyiz? O halde ben yasak meyve yemedim deme şansınız var mı? Yok, o halde bu; atalarının bilerek bilmeyerek işlediği günahların zemininde yaşayacaksın demektir, günahı işlemesen bile. İşte bu noktada toplumdaki karma mevzusunun bu nüans atlanarak es geçilemeyeceğini söylemiş olduk.
Korkmayın Çünkü Ben SizinleyimUğur Koşar · Destek Yayınları · 202372 okunma