Karanlık Orman ve serinin diğer kitapları
2026 1. kitabı
bu kitabı okurken karakter ile o kadar derin bir bağ kurdum ki dizide kendisini canlandıran karakteri görünce büyük bir hayal kırıklığına uğradım. kitap bence serideki en güzel kitap ilk kitap kadar aksiyonlu geçmiyor ama olayların ilerleyişi ve okuyucuyu sürüklediği ters köşe gerçekten harika. okuyucu yavaş yavaş yemleyip istediği noktaya o kadar güzel getiriyor ki karakterin yaşadığı buhranı sizde yaşıyorsunuz. Kitabın konusuna girmeyeceğim sadece spoiler olmasın diye çünkü bu seride spoiler çok kritik bir şey. Ben sadece şunu söyleyeyim: 3. kitabı okumamın en büyük nedeni bu kitabın ana karakteri olan Luo ji ile tekrar karşılaşmak. ( ve beklenen oluyor karşılaşıyorsunuz). (bu seriyi okumayanlar içinde bir bilgilendirme bırakayım) şimdi bu seri 3 ciltten oluşmaktadır ve bence bilim kurgu alanının en iyilerindendir. yazar birinci kitap olan ''3 cisim problemi'' ni bir girizgah olarak yazmıştır. giriş gelişme sonuç hızlı ve akıcıdır. temposu yüksek bir kurgusu vardır. Serinin ikinci kitabı olan Karanlık Orman ise daha vurucudur. Lakin tempo olarak seviyesi biraz daha düşüktür. karakterler daha derin işlenir ve daha felsefi bir kurgu işlenmiştir. Düşündürür ve sürekli sorgulatır, merak uyandırır. Karakterlerle empati yaptırtıp sizi atmosferin içine sokar. Bu kitabı bitirdiğinizde 3 kitaba başlamak için can atıyor olursunuz çünkü çok kritik bir yerde bırakır kitap sizi. Tam uçurumun kenarına gelirsiniz ve atlamaktan başka çareniz kalmamıştır ve kitap biter.( eser yarım bırakılmamıştır sadece bitirdiğinizdeki yaşayacağınız hissiyatı betimledim :) ) 3. kitabın ismi ise ölümün başlangıcıdır. Bu kitap yüksek tempolu bir kurguya sahiptir. Hem felsefi yanı hem de aksiyon yanı çok iyi dengelenmiştir. Okurken gerileceğiniz anlar olacak ve birden fazla takip edeceğiniz hikayeler olması merakınızı daha çok tetikleyecek her hikaye için ayrı bir heyecan ve ayrı bir merak olacak bazen kızdıracak bazen de hak verdirtecek. Şaşıracağınız ve yüksek tepkiler vereceğiniz paragraflarda olacaktır. Bakalım sonunu beğenecek misiniz ?
Karanlık OrmanCixin Liu · İthaki Yayınları · 2019997 okunma