2026 8. kitabı
Okunma: 17 Mart 2026 11:45
Asya ve arkadaşlarının yetimhanede başlayan dostluğu, onları zamanla çok daha karanlık ve tehlikeli bir yolun içine sürüklüyor. Hayatta kalmak için soygunlara yönelen ekip, son işlerinde arkadaşlarından birinin yakalanıp cezaevine girmesiyle dağılıyor. Asya ise bu olayların ardından herkesin adını bildiği ama gerçek kimliğini asla tanımadığı birine dönüşüyor. Şöhretin içinde saklanan görünmez bir kimlik gibi… Son hedefi ise öyle sıradan bir şey değil: Dünyanın peşinde olduğu paha biçilmez bir elmas. Tam her şeyi planladığını düşündüğü anda, cezaevinden çıkan İsrafil’in geri dönmesiyle dengeler yeniden bozuluyor. Ekip tekrar bir araya gelirken bu kez aralarına Barkın da katılıyor. Ve hikaye burada sadece aksiyonla değil, duygusal gerilimle de derinleşmeye başlıyor. Barkın ve Asya arasındaki çekim daha ilk anda hissediliyor. Kaçmak isteyen bir kadınla, kendi yaralarıyla yürüyen bir adamın yolları kesişiyor. İki yaralı ruh birbirini buluyor.Fakat Asya’nın hayatı sadece bu duygularla değil; Barkın’ın gerçek kimliği, yıllar önce onu terk eden annesinin ansızın çıkıp gelmesi ve geçmişe dair sırların birer birer açılmasıyla daha da karmaşık bir hal alıyor. Benim yorumuma gelirsek, kitap baştan sona temposunu hiç düşürmeyen tam bir aksiyon şöleni gibiydi. Olaylar, karakterler ve detaylar öyle yoğun ki anlat anlat bitmez. Ama tam da bu yüzden okuma zevki çok yüksek. Yetişkin okurlara hitap etmesi başta beni biraz tedirgin etmişti; yine de bu detaylar hikâyenin doğal akışı içinde öyle yerleştirilmiş ki rahatsız edici bir noktaya hiç ulaşmıyor. Tek sıkıntım şu: kitap öyle heyecanlı bir yerde bitti ki, devam kitabını beklemek biraz zor olacak
Toz DumanHatice Görgülü · Patara Kitap · 202513 okunma