2026 15. kitabı
️Hafif tempodan başlayarak gerilimi yükselen bir kitap okumaya hazırmısınız ?? Selamm Bugün sizlere @ruthwarewriter 'in yazdığı The Kitap Yayınları 'ndan bizlere gelen #okız kitabı ile geldim.. ️Hikaye tam bir Oxford havasında başlıyor. O eski binalar, seçkin öğrenci grupları, her şey çok havalı ama bir o kadar da tekinsiz. Hikayenin bir 'geçmiş' bir de 'günümüz' diye ayrılması beni acayip içine çekti. On yıl önce hapse giren adamın suçsuz olma ihtimali ortaya çıkınca, Hannah ile birlikte ben de her karakterden şüphelenmeye başladım. 'Acaba şu mu yaptı, yoksa bu mu?' derken sayfalar akıp gitti. ️Ama bazen de ana karaktere 'Hadi artık, biraz hızlan!' diye bağırasım geldi. ️April (yani 'O Kız') karakteri tam bir kapalı kutu. Hem herkes ona bayılıyor hem de herkesin ondan nefret etmek için bir sebebi var. Bu 'popüler kızın gizemli ölümü' teması başta biraz klasik gelse de, Ruth Ware aradaki o psikolojik gerilimi çok iyi kurmuş. ️Bazı yerlerde olaylar biraz uzuyor. Hannah'nın sürekli kendi içinde kurması ve kararsızlıkları bazen tempoyu düşürüyor. Ama finaline yaklaştıkça o 'kim yaptı?' sorusunun cevabı seni öyle bir kilitliyor ki, son 100 sayfayı tek nefeste okuyorsun. Alıntılarım : ️"Birinin seni ne kadar sevdiğini asla tam olarak bilemezsin, ta ki seni kaybetmeye başladıklarını fark edene kadar." ️"Sessizlik, kaybettiğim her şeyi fısıldıyor bana." ️"Geçmişin gölgeleri, her adımda peşimden geliyor." ️️Sen genelde bu tarz yavaş yavaş tırmanan gerilimleri mi seversin, yoksa daha ilk sayfadan olaya giren kitapları mı?"
O KızRuth Ware · The Kitap Yayınları · 2024214 okunma