·368 syf.··Beğendi
···Okunma: 17 Mart 2026 19:16 Gerard, madde bağımlısı annesi ve kundakta kız kardeşi, yedi yaşında erkek kardeşiyle ufak bir dairede yaşıyor. Babalarını yıllar önce kaybetmişler. Maddi imkansızlıkların yanında sorumsuz anneleriyle baş etmek zorunda kalan Gerard, kardeşlerinin en büyüğü on iki yaşında. Onlara hem anne hem baba görevi üstleniyor. Bir gün evde elektrik ve ekmek olmadığı, kız kardeşinin altına yaptığında yaşadığı pişikle acıyla kıvrandığı zaman diliminde yaptığı seçim hem Gerard'ın hem de tanımadığı iki kadının hayatını değiştirir.
Seksenlerinde, eşini bir yıl önce kaybeden Margaret hayatı sorgularken bir anda hastanede kırıklar içinde bulur kendini. Hayatını kurtaran yeni boşanmış genç kadın avukatımız Claire onun destekçisi olur.
Margeret'in hayatına dair pişmanlıklarını okumak ders niteliğindeydi ve tabi merhum eşi Albert ile aşkını okumak içimi sıcacık yaptı.
Gerard'ın kardeşlerine olan bağlılığı, yaptığı seçimle yaşadığı vicdan azabı ve pişmanlığı okurken bu gence sarılmak istiyorsunuz.
Kitap size okurken; yaralarımızı iyileştirmenin mümkün olduğunu ve çevremizdeki insanların hayatımızda sadece var olmalarıyla bile ışık olabileceğini gösteriyor. Keyifle okunuyor tavsiye ederim.
Reklam değil.
#karencampbell
@norakitap
@epsilonyayingrubu
~
"Boşanmış bir kadın, dul bir kadından daha mı üzgündür? Seni terk etmek istemeyen birinin geride bıraktığı olmak, seni terk etmek isteyen birinin geride bıraktığı olmaktan farklı mıdır?"
~
"Başkalarının davranışlarını kontrol edemeyiz. Sadece verdiğimiz tepkileri kontrol edebiliriz."
~
"Neden iyi şeyler geri gelmez? Neden sadece pişmanlıklar gelir?"