2026 17. kitabı
Okunma: 18 Mart 2026 03:18
1 yıldan beridir kocası Sebastian'ın yasını tutan Mariana'nın hayatı yeğeni Zoe'den gelen bir telefonla değişiverir. Cambridge Üniversitesi'nde bir genç kadın vahşice öldürülmüştür. Mariana,okuldaki "Genç Kızlar" grubunun 'babası' Edward Fosca'nın katil olduğundan emindir ancak gerçekler onu şaşırtacaktır. Kitapta betimlemelere sıkça yer verilmiş ama asla insanın içini baymayan,akıp giden betimlemeler bunlar ve kitabı daha da sürükleyici kılmış. O yüzden yazarın üslubunu baya sevdim. Kitap hakkında genel yorumlara baktığımda çoğu kişi ismi dolayısıyla kitabın "Genç Kızlar" etrafında döneceğini düşünmüş,o yüzden hayal kırıklığına uğramış. Fakat bu kitabın ismi "Genç Kızlar" değil,"Yitik Kızlar" ve ana karakter Mariana. Ben "Yitik Kızlar" ismiyle de Mariana'nın babasıyla olan ilişkisini;onu memnun etmeye çalışması,böylece onu daha fazla seveceğini düşünmesinin konu edindiğini düşünüyorum. Ve Zoe ile Sebastian'ın ilişkisi de dahil bu duruma. Kitabı çok sevdim,ters köşesi gayet tatmin ediciydi ama sonunda Zoe ve Mariana'nın konuşmasını da okumak isterdim,çünkü Zoe'nin bambaşka bir hikayesi de olabilirdi. Düşüncelerim bunlar,hemen okumalısınız(^.^)
Yitik KızlarAlex Michaelides · Domingo Yayınevi · 20222,262 okunma