·624 syf.····Okunma: 18 Mart 2026 11:35 Ne kadar bitmemesi için uğraşsam da,günlerce okumasam da malesef bitti.Ve ben ömrü hayatımda bu kadar dağıldığımı hatırlamıyorum.
NGK'nin kitaplarında en sevdiğim özellik şu esasen.Her şeyin birbiriyle bağlantılı olması.Örneğin Fetih'in Maya için aldığı elbiseler,Ve Daren'in Nova için bir dolabı olması.Fetih ile Maya'nın bir baloda dans etmesi ve Daren'in de Nova'ya mezuniyet balosunda dans teklif etmesi.Çok paralel karakterler evren ne kadar farklı olsa da.Bu özelliği çok seviyorum çünkü bir yerde bıraktığınız karakterleri başka bir yerde görebilmeniz çok hoş.
Kitabımıza dönecek olursak,Bu gerçekten bir Aylemaydı.Aylema, ağlayamayacak kadar yüksek dozda acı demek.Gözlerinizin yandığını hissediyorsunuz ama ağlayamıyorsunuz.
Karakterlere geçecek olursak Riva gerçekten mükemmel yazılmış bir karakter.Emsal Efnan'in ölümü beni paramparça bıraktı.Bu öyle bir kitaptı ki Yankı Saruhanı bile sevdim.Miray Efnan gerçekten sövülesi bir karakterdi.Amelya İsis ise bir yandan harika bir yandan berbat.
Bu kitap bizlere sırf intikam uğruna bizi bu hale getirenlere benzememizi anlattı.Daha da açacak olursam Amelya İsis çok acı çekti ve intikam uğruna bir hologram yarattı.Burada en çok da masumların canını yaktı.Güç uğruna kendinden geçti ve ona acı çektirenlere benzedi.Maya Efnan ise Amelya'dan on kat fazla acı çekti ama suçu kimseye atmadı.İntikam uğruna masumların canını yakmadı.Bizim de yapmamız gereken bu hayatta kin gütmemek,yeri geldiğinde affetmek,suçlu olmayanları mahvetmemek.
Fetih Yargıcı hakkında konuşalım biraz.Dört yıl da hiç vazgeçmemiş. Gerçekten de çok sevmiş.Sözleri,hareketleri ile bir devrim yaratacak karakter.Böyle karakterleri çok seviyorum.Hiçbir zaman ihanet etmeyen, daima seven.Ve hastalıklı sevgisi olmayan karakterleri.Zorla bir şey yapmayan,rahatsızlık vermemek için arada boşluk bırakan,sarılmak için bile izin isteyen.Günümüz kitaplarında yok artık bu.Tutup çekiyor,zorla öpüyor.Böyle kitaplardan uzak kalmaya çalışıyorum.Bana Fetih gibi temiz,hastalıksız seven karakterler verin.Ben onlarla mutluyum.
Fetih ile Doruk'un dostluğu bazılarını şaşkına çevirebilir ama bence haklı bir dostluktu.Ne kadar zıt kişilikler olsalar da bence birbirlerini tamamladılar.Farklı şartlarda olsalar eminim çok yakın olurlardı.Çünkü Fetih yeryüzüydü,Doruk ise gökyüzü
Buradan hemen Doruk'a atlamak istiyorum.Doruk Ilgaz,hepimizin yarası.Doruk gerçekten anlaşılması zor ama bir o kadar da mükemmel bir karakterdi.Doruk'tan nefret edenleri anlayamıyorum.Ama eski ben olsa da nefret ederdi Doruk'tan.Lakin nefret etmemeliyiz bence.Doruk tüm yaptıklarına rağmen sevmemiz gereken bir karakter.Çünkü insan dönüp dolaşıp evine döner.Ev'i sevmezsek olmaz.Doruk'un gitmesi bu yüzden çok üzdü beni.Evet gitmeliydi ama mazide kalması tüm okurların canını yaktı bence.Ve beni özlersen gökyüzüne bak demesi.Gökyüzüne bak.Bu gerçekten ağlattı.
Bir kitabın daha sonuna geldik.Ayrılmak bu seriden çok zor olacak.Çünkü hani bir kitap eviniz olur ya.Nagi'nin kitapları benim için öyle.Hepsi canımdan bir parça.Yuvam.Ayrıca Nagi'nin benim için çok özel bir değeri var.Ben gökyüzüne bakmayı onun kitapları sayesinde öğrendim.Kendinden vazgeçerken bile yıldızlardan vazgeçmemeyi.En karanlık gecelerde bile yıldızlardan vazgeçememeliyiz.Tıpkı Doruk'un dediği gibi.Gökyüzüne bak.Ne olursa olsun.Gökyüzüne bak.