Merhabalar Efendim
Sizlere Aşk Serimin devam ve 4. kitabının yorumu ile geldim.
En yakın arkadaşının gözlerinin önünde yaşama tutunma çabası ve öğrendiği gerçeklerin yükü altında kalan Hisar için bundan sonra hiçbir şey planladığı gibi gitmeyecektir. Düşman bildiği adamın geçmişinde ne rolde olduğunu ve onun için neler yapıp, neleri göze aldığını öğrendiğinde ise hem vicdanı ile yüzleşecek hem de kartları yeniden dağıtacaktır. Hayatı boyunca bir aile arayışında olan Hisar, düşman bildiği kişilerin aslında ona yıllardır istediği aile sıcaklığını verdiğini ve ona kendiğini değerli hissettirdiklerini anlayınca ezbere bildiği tüm şeyleri bozacak ve kendine bir yaşam kurmaya çalışacaktır. Yanında ise herkesin korkudan tir tir titrediği ama kendisi için bir devrim başlatan İmparator da vardır. Artık sahne İmparator ve İmparatoriçe'ye aittir.
KİTAP MÜKEMMEL ÖTESİYDİ!! Bebeklerimi o kadar özlemişim kii Bir haftadır sindire sindire, doya doya okudum çiftimizi ve yine onlara doyamadım. Bu seri 10 kitap olsa 10'unu da sıkılmadan okurum. Hayatımda çok faklı bir yere sahipler.
Bu kitapta seri boyunca Bronz ve Hisar arasındaki o gerilimli ve çelişkili ilişki, birbirine tutkuyla bağlanan ve birbirleri için her şeyi göze alıp, her şeyi yapabilecek bir ilişkiye dönüşüyor. O kadar güzellerdi kii sahneleri o kadar mükemmeldi kii Hisar'ın geçmişiyle yüzleşmesi, orada bronz'un aslında kendisi için neleri göze aldığını, neler yaptığını anlaması ve bunun hem vicdanına dokunup pişman olması hem de artık her şeyiyle bildiği Bronz için kendini değiştirmesini okuduk. Çok pişman bir Hisar vardı bu kitapta. Bronz'a yaptıkları yüzünden onu görememesi yüzünden, onu dayatılan gerçeklerin altında kalması yüzünden, birçok şeyiyle Hisarın pişmanlığını en iyi şekilde hissederek okuyoruz. Bronz'un da bunun farkında olup, derin yaralara sahip olan Hisar'ı bir an bile suçlamayıp, onu her zaman kollarının arasına alıp yaralarına derman ve deva olmasını okuduk. Her şeyiyle o kadar güzellerdi kii. Birbirlerine değer vermeye başladılar, yaralarını beraber sarmaladırlar, birbirlerini gördüler..
Bu kitap bana bu çift için istediğim her şeyi verdi. Her sayfasını zevkle okudum. Hisar yine Hisarlığını yaptı yine bazı yerlerde ama bu sefer farklıydı.
Kimseye hesap ve haber vermeyen Hisar, nereye gideceğini Bronz'a söylemeye başladı..
Her daim duruşundan ödün vermeyen ve hiçbir duygusunu belli etmeyen Bronz, yaralarını Hisar'a açmaya başladı..
Çünkü artık ikisi de birbirlerini görüyordu.
Hele tatil sahneleri.. O kadar güzeldi ki..
Bu çiftin mükemmelliğini anlatmaya ben doyamam. O yüzden onları şimdilik burada bırakıyor ve yorumuma devam ediyorum.
Atlas karakterini de daha çok görüyoruz bu kitapta. Kesinlikle yaptıklarıyla kan donduran türde bir karakter almak istediği İntikam ve sevdiği kadına kavuşabilmek için herkese her şeyi yapabilen türde bir karakter. Bronz'un ve Hisar'ın ona karşı bir olup gart almasını ve onu yok etmek için birlikte adım atmalarını da okuyoruz aynı zamanda. Hisar yıllardır aradığı abisini Bronz sayesinde buluyor ve onunla yüzleşmeye gittiğinde ise abisinin kendi halinden ve yaşadıklarından bir haber olduğunu öğreniyor. Bu kısımda abisi ile aralarını düzeltebilecekleri umudu ile dolmuştum taki abisi onu iftira ile suçlayana kadar. Umarım 5. Kitapta araları düzelebilir ve abisi bazı şeyleri görebilir. Aşıklar kartını aramaya devam ediyoruz ve öğrendiğimiz şey ile her şeyin komada olan Eva karakteri ile kesiştiğini öğreniyoruz. Acayip merak ediyorum bu konunun da devamında ne olacağını.
Serinin tamamı ile boyunca yazarın zekasına, kalemine hayran kaldığım bir kurguydu. Bu kadar zekice yazılmış bir kurguyu bir daha ömrüm hayatımda okur muyum bilmiyorum. Her detayı, her cümlesi, her kelimesi önemli olan ve illaki bir yerde karşımıza çıkan türde yazılmıştı. O yüzden her Detay çok önemliydi. Merak ettiğim çok şey var öğrenmek istediğim çok şey var hele kitabın sonundan sonra en acilinden devam kitabına devam etmek için sabırsızlanıyorum. Siz de hala bu Ssriye bir şans vermediyseniz hazır final yaklaşmışken okumanız için tam zamanı. Kesinlikle pişman olmayacaksınız.