···Okunma: 18 Mart 2026 20:13 Ressam Matt Bowles on yıl önce eşinden olaylı boşanma sürecini geride bırakarak Safe Harbour kasabasında bungalov kiralar, sahilde bolca vakit geçirerek kendi halinde münzevi yaşamı tercih eder ya da doğru tabirle buna mecbur bırakılır, eşi iki çocuğuyla görüşmesine müsaade etmediği için.
Ophelie, bipolar bozukluğu olan manik depresip ve iki kez canına kıymaya teşebbüs eden oğlu Chad'i ve bilim insanı birçok icad yapan prof fizikçi eşi Ted'i uçak kazasında kaybedeli dokuz ay olmuştur. On bir yaşında tatlı kızı Pip ile hayata tutunmaya çalışır, acıdan kaçarcasına Güvenli Liman sitelerinde yer alan daireyi kiralayalı üç ay olmuş, terapilere devam etmektedir.
Pip'in bir gün sahilde Matt ile yollarının kesişmesiyle hayatları değişecektir. Acılarını, sevinçlerini paylaşırken bu üç yaralı insan hayatlarına temiz bir sayfa açabilecek mi?
Eseri okurken incinmiş ruhlara, yaşanılan kayıplar neticesinde duyulan yasa, ihanete, aşka, dostluğa şahit olacaksınız. Ophelie'nin kimsesizler için yardım ettiği toplulukla insanın içinde sahip olduklarına şükretme duygusu beliriyor. Kızı Pip'in olgun tavrı o kadar hoştu ki. Matt ise tam aranılan ev erkeği.
Mutlu sonlu, iyileşme eserini sizlere de tavsiye ederim.
Açığa çıkan sırlar beni olduğu kadar sizleri de şaşkına çevirecek.
@arkadya_kitap
#güvenliliman