KARANLIĞIN İNCİSİ Şule Terzi
“Seni alacağımı söylemiştim gamzeli.”
Merhabaalar, anlaşmalı evlilik temalı kitapları sever misiniz? Ben çok severek okuyorum. Bugün de size Şule Terzi’nin yeni kitabı Karanlığın İncisi ile geldim.
Konu olarak Afra’nın zor hayatıyla başlıyoruz. Öz annesi tarafından terk edilmiş, üvey babası ve üvey abisiyle yaşamak zorunda kalmış bir kız. Üvey babasının alkolü bir yana, asıl korkutucu olan üvey abisinin sınırları aşan davranışları. Sonunda işler kontrolden çıkınca Afra kaçıyor ama peşini bırakmıyorlar. Tam o sırada karşısına çıkan bir adam var. Bu adam mı kim mi? İşte bu kısım çok heyecanlı arkadaşlar başına acaba daha büyük mü bir bela mı açıyor yoksa artık rahata mı erecek o kısmı sizin okumanıza bırakıyorum.
Afra karakterine gerçekten çok üzüldüm. Bu kızın başına daha ne gelebilir ki dediğim her an başına bir şeyler geldi. Allahtan yanında Yağız var da biraz içim rahatladı.
Şule Terzi’nin kalemini severim. Daha önce Yasaklı Bahçe kitabını okumuştum ve keyif almıştım. Karanlığın İncisi kitabında da yazar beni yanıltmadı. Gayet akıcı ve sürükleyici bir kalemi vardı. Anlaşmalı evlilik teması, mafyatik erkek karakter ve tüm zorluklara rağmen ayakta duran güçlü bir kadın karakter birleşince benim için daha da çekici hale geldi.