DANIELLE STEEL~GÜVENLİ LİMAN~
Selam.Bugün sizlere @arkadya_kitap ‘dan çıkan ve okurken çok etkilendiğim #güvenliliman kitabı ile geldim.Yazarın kalemi o kadar güzeldi ki,kurguyu öyle içten anlatmış ki her duyguyu insan en içinde hissediyor.Kitap hayata karşı acılar çekmiş insanların ikinci şansının anlatıldığı bir kurguydu.11 yalındaki Pip,annesi Ophelie ve ressam Matt’in acı dolu geçmişlerinin yaralarını birbirlerinde sarışlarını ve bunu yaparken çok naif ve en masum şekilde yapmalarını okumak çok etkileyiciydi.Kızıl saçlı küçük kızımız Pip karakterine hayran kaldım ama bir taraftan da çok üzüldüm.Olgun ve güçlü duruşuna hayran kalırken küçük yaşında büyümesine,aslında kendisinin de teselliye ihtiyacı varken annesine anlayış gösterip yasını tutmasına izin vermek zorunda hissetmesine çok üzüldüm.Ve Mart ne güzel bir adamdı.Kendi acılarının var olmasına rağmen Pip’i anlayıp önce onun sonra annesinin destekçisi olması takdir edilesiydi.İkinci şans ve iyileşme kurgularını seviyorsanız bu kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz.
Ophelie çok sevdiği dahi kocasını ve oğlunu uçak kazası sebebiyle kaybetmesinin ardından derin bir yas sürecine girer.Bu süreçte kızı Pip’le birlikte ev kiraladıkları bir sahil kasabasına giderler.Ophelie o kadar kötü durumdadır ki aldığı hiçbir destek işe yaramaz.Bu sırada da 11 yaşında ki kızı Pip’i çok sevmesine rağmen ona yeterince destek olamaz.Pip annesinin terapiye gittiği bir gün yine köpeğiyle birlikte sahilde yürüyüşe çıkar ve bu sırada sahilde resim yapan bir adam görür.Başta temkinli olsa da merakına yenik düşerek adamın yanına gider ve onu izlemeye başlar.Böylelikle ressam Mart de hayatına girmiş olur.Pip Matt’le bir taraftan resim yaparken bir taraftan da onunla sohbet edip yaralarına ona açmaya başlar.Fakat onları gören annesi tedirgin olur ve Matt’i n kötü niyetli olduğunu düşünür.
Ama bir süre sonra Ophelie,Matt’i tanımaya karar verir.Aralarında geçen sohbetlerde İkisininde ne kadar yaralı olduklarını fark ederler.Ortaya çıkan sırlarla birlikte bu üçlü birbirlerine zamanla ilaç olmaya başlar.Aralarında ki bu bağ aslında umutun hiçbir zaman tükenmediğinin adeta bir göstergesi olur.