Puan vermedi·358 syf.····Okunma: 19 Mart 2026 16:02 Merhaba Sevgili Kitapsever Dostlarım, bugün sizlere @kasimcansarikaya 'nın kaleminden Genç Bir Ağır Ceza Hakiminin Anıları kitabını anlatacağım. Bu kitaptaki anıların çoğu Tekirdağ'da yani yaşadığım şehirde geçtiği için beni daha çok etkiledi.
Kitabın konusu: Üç bölümden oluşan bu eser; bir hâkimin mesleğe uzanan yolculuğunu, adliye koridorlarında karşılaştığı gerçek ve çarpıcı davaları ve meslek dışında yaşadığı hayatı samimi bir dille anlatıyor.
️İlk bölümde, hakimlik yoluna uzanan zorlu süreç; üniversite sınavı, hukuk fakültesi tercihleri ve meslek hayatına atılan ilk adımlar ele alınıyor. Ilk olarak Samsun'da hukuk fakültesi kazanıyor ama oraya pek ısınamayınca tekrar sınava girip hayali olan Ankara Hukuk Fakültesi’ni kazanıyor.
️İkinci bölümde ise ilk görev yeri olan Tekirdağ’da karşılaştığı ilginç, kimi zaman sarsıcı davalar yer alıyor. Her biri kısa ama etkileyici olan bu 51 anı okuyucuya gerçek hayatın ne kadar derin ve düşündürücü olduğunu hissettiriyor. Üstelik tüm olaylar anlatılırken kişilerin mahremiyetine özen gösteriliyor. İçlerinde beni çok etkileyen davalar olduğu gibi bu da mi mahkemeye verilmiş dedirten davalarda oldu. Özellikle Büyüklerin Günahı adlı davada göz yaşlarımı tutamadım. Babası annesini öldüren ve sevgi evine verilen iki kız çocugunun sessiz çığlıkları vardı. Bana Karımı Getirin anısı ise beni güldürdü. Olayların çoğu Gündoğdu Mahallesi'nde geçiyor. Tekirdağ'da yaşayanlar orayı çok iyi bilir.
️Son bölümde ise adliye dışında kalan hayatını anlatıyor. Bu bölümde deprem olan bölgeye gönüllü olarak gitmesi ve orada yaşadıkları yer alıyor. Hepsi çok sarsıcıydı. Bu kitap ile günlük yaşamın içinden, bazen hüzünlü bazen düşündürücü anılarla, bir hâkimin sadece cübbeden ibaret olmadığını görüyorsunuz.
Kitap hakkındaki düşüncelerim: Kitabı çok severek okudum. 304 sayfadan oluşan bu kitap bize bir hakimin gözünden adaletin nasıl işlediğini gösteriyor. İçerisinde anlamını bilmediğimiz kelimeleri tek tek açıklaması da güzeldi bu sayede yeni kelimeler öğreniyoruz.Hakimlik mesleğini düşünenlere örnek olabilir.