2026 56. kitabı
Bugün sizlere tartıdaki sayıların aslında görüldüğü gibi olmadığını anlatan bir kitapla geldim. nüket bağışgil ’ın yazdığı “Bir Tartıdan Fazlası.” Çünkü hepimiz biliyoruz ki; o küçük ekranın üzerindeki rakamlar sadece yer çekimiyle olan ilişkimizi ölçer, ama değerimizi asla. Dyt. Nüket Aksakal Bağışgil, bu eserinde beslenmenin sadece kalori hesaplarından ibaret olmadığını, asıl meselenin zihnimiz ve bedenimiz arasındaki o kopan bağı yeniden inşa etmek olduğunu hatırlatıyor. Kitap, modern dünyanın bize dayattığı “ideal beden” kalıplarını bir kenara itip, bizi kendi iç sesimizi ve bedenimizin gerçek ihtiyaçlarını duymaya davet ediyor. Yazarın da vurguladığı gibi, açlık sadece midede değil, bazen ruhun derinliklerinde hissedilen bir boşluktur. “Bir Tartıdan Fazlası”, neden yediğimizi, yerken neler hissettiğimizi ve tartıyla olan sancılı ilişkimizi neden bitirmemiz gerektiğini bilimsel gerçeklerle ama bir o kadar da şefkatli bir dille anlatıyor. Aslında yazar bize, tabağımızdaki yemeğin ötesine bakmayı ve zihnimizdeki kalıpları fark etmeyi öğretiyor. Kendimizi cezalandırmak yerine şefkatle yaklaşmanın, bedensel sinyallerimize güvenmenin ve o meşhur “pazartesi diyetleri” kısır döngüsünden özgürleşmenin mümkün olduğunu gösteriyor. Bu kitap sadece bir beslenme rehberi değil; kendi bedeniyle barış imzalamak isteyen herkes için bir farkındalık yolculuğu niteliğinde. Kendi değerinizi bir cihazın üzerindeki rakamlara hapsetmeyi bıraktığınızda, gerçek sağlığın ve huzurun kapılarını aralamış olacaksınız. İyilikle ve kitapla kalın.
Bir Tartıdan FazlasıNüket Aksakal Bağışgil · Memento Mori Yayınları · 202510 okunma