2026 63. kitabı
Bugün sizlere bilim kurgu türünde bir eserle geldim. @entro3.14 ’ın kaleminden çıkan “Gerçeğe Uyanış”, bilimkurgu ve distopya meraklılarını Triea-51 adlı gizemli bir gezegene, zihnin sınırlarını zorlayan bir yolculuğa davet ediyor. Hikaye, gezegendeki iklimsel felaketi durdurmak amacıyla yapılan deneylerin, beklenmedik bir kelebek etkisi yaratarak tüm insanlığı sonsuz ve saykodelik bir rüya döngüsüne hapsetmesiyle başlıyor. Fiziksel olarak birer boş kabuğa dönüşen insanların kaderi ise bu kabustan uyanmaya çalışan üç kilit ismin; Ceyda, Agnes ve Scott’ın ellerinde şekilleniyor. Yazar, rüya ile gerçeklik arasındaki o ince ve kırılgan çizgiyi ustalıkla işlerken, okuyucuya “Gerçeklik sadece bir perspektiften mi ibarettir?” sorusunu sorduruyor. Sürükleyici temposu ve evrenin ötesinden gelen tekinsiz varlıkların oluşturduğu gerilimle kitap, klasik bir kurtuluş hikayesinin ötesine geçerek derin bir psikolojik derinlik sunuyor. Eğer bilimkurgunun o soğuk ama büyüleyici atmosferinde kaybolmayı ve insan bilincinin karanlık koridorlarında keşfe çıkmayı seviyorsanız bu kitap sizin de ilginizi çekebilir. Ayrıca kapak tasarımının da kitap ile uyumunu çok beğendiğimi belirtmem lazım. Yazarımızın emeğine sağlık. İyilikle ve kitapla kalın.
Gerçeğe UyanışGörkem Uyanık · İkinci Adam Yayınları · 202636 okunma