2026 15. kitabı
Okunma: 21 Mart 2026 14:37
Arkadaşlar Allah aşkınıza şu kitapları yere göğe çıkartmayın ya nolur, sonra ben çok pis hayal kırıklığına uğruyorum. Kitabın ilk başlarında Hamnet’ten daha iyi demiştim ancak yazarın edebi üslubu olarak Hamnet çok daha iyiymiş. Erken karar vermemek lazımmış :) Konu olarak çok güzel ama kurgı bana göre yine eksikti, geçişleri kafamı karıştırdı, dönüp durdum hep burayı kim anlatıyordu diye. Çok keskindi geçişleri. Bir anda geçmiştesiniz sonra bir anda günümüzdesiniz. Bu geçişler daha iyi ayarlanabilirdi bence. Kitabın sonu da beklediğim gibi değildi. Birden bitti mesela. Daha iyi bir son yazılabilir miydi bence evet böyle bir konuya daha iyi bir son yazılabilirdi diye düşünüyorum. Bu eleştirilerimin dışında kitap genel olarak güzeldi. Bir kadının hayattan koparılışı.. üstelik en sağlıklı olan kişi oyken hayattan 60 yıl koparılması çok sarsıcı gerçekten. Maggie hanımefendiciğim daha çok yazmalı böyle konuları 🩵
Esme Lennox Nasıl Yok OlduMaggie O'Farrell · Domingo Yayınevi · 20242,924 okunma