Sihirli Mozart
2026 3. kitabı
Kitabın yarısına evde başlamıştım, kalan yarısını uzun bir otobüs seyahati esnasında okudum. Ve tüm okuma sürecine, Mozart'ın besteleri, operaları eşlik ediyordu. O ihtişamlı müziği, heybetli dağların yanından geçerken dinlemek daha evvel, bu denli keyif vermemişti. Kitap, can çocuk yayınlarından çıkmış 12+ kesime uygun. Ben okurken çok bilgilendim. Müziğin dahisi dediğimiz, hakkında birkaç şey bildiğimi düşündüğüm müzisyen ile ilgili birçok şey öğrendim. Hayatının genel çizgileri ve özellikle Mozart'ı Mozart yapan ilkeleri okuyorsunuz. * Çocukluktan gelen göksel yeteneğin yanında müthiş çalışma disiplinini * Müzisyen bir ailede doğmasının getirmiş olduğu avantajları * Aile ve özellikle baba desteğini * Dönem Avrupa'sının (18. Yy) müzik anlayışını * Ludwig van Beethoven ile (henüz Beethoven küçük iken) ilk ve tek buluşması *Diğer saray müzisyenlerinin kendisine olan olumsuz ve manipülatif tutumlarını * Beethoven'ı yetiştirmiş Antonio Salieri gibi bir müzisyenin bile, Saraydan Kız Kaçırma gibi devasa bir operaya, "fazla notası var" diyerek nasıl burun kıvırdığını * Ve fakat tüm bunlara rağmen Mozart'ın âşığı olduğu o müzikten, nasıl hiç kopamadığını okuyoruz. Ben çok sevdim, herkese naçizane tavsiyemdir. Sihirli Mozart Göknil Özkök
Müzik
Sihirli MozartGöknil Özkök · Can Çocuk Yayınları · 2026141 okunma