2026 11. kitabı
Kitap kişisel gelişim olabilir ama kendinle yüzleşme kitabı zaten kapakta da yazıyor. Hem de ne yüzleşme, not almaktan, yazmaktan düşünmekten hemen okunmuyor zaten, tam bir başucu kitabı. İnsanların hatalı yanlarını, olumsuz yönlerini, davranışlarını, söylemlerini tutumlarını, düşüncelerini vs. kendisine gösterecek.Bir aynaya bakarcasına, kendisiyle yüzleşmesini; hikâyeler ve örnekler aracılığıyla sağlayacak olan.. Farkındalık kazandırtacak; yapılan hataların farkına varılmasını sağlayacak, sağlamakla kalmayıp çözümler sunacak olan bir kitap. Belki bir anda hayatlarımıza sihirli bir değnek değmişcesine değişim yaşatmayacak, uygulaması okuması kadar da kolay olmayacak ama gene de kendimize bir iyilik yapmak istiyorsak okuyup içsellestirmemiz gerektiğini düşündüğüm bir kitap.Akıcı bir şekilde, kaleme alınmış, rehber niteliğinde bir kitap. Ana Temalar: Kendini tanıma ve özdeğer:Yazar, bireylerin kendi ihtiyaç ve duygularını fark ederek hayatlarında daha sağlam durmaları gerektiğini vurgular. Sınır koymak:İlişkilerdeki en büyük sorunlardan birinin, kişisel sınırların belirsizliği olduğunu savunur. Sağlıklı sınırlar = sağlıklı ilişkiler. Manipülasyon ve duygusal sömürü:Toksik ilişkilerde bireylerin nasıl kullanıldığını örneklerle anlatır."Sessiz kalmanın da bir cevap olduğunu" hatırlatır. Güçlü durmak ve kendini savunmak:Yazar, "iyi olmak, ezilmek demek değildir" diyerek okurlarına güç verir. Anlatım Tarzı:Serhat Yabancı, sade ve anlaşılır bir dille yazmış. Kitapta bolca örnek diyalog ve gerçek yaşam hikâyesi yer alıyor.Psikolojik teorilere de hafifçe değinilmiş ama akademik bir dille değil, herkesin anlayabileceği şekilde. Hedef Kitlesi: Sürekli kendini suçlu hissedenler "Hayır" demeyi öğrenmek isteyenler İlişkilerinde daha güçlü durmak isteyen herkes.
Ben de Az DeğilimSerhat Yabancı · Mona Kitap · 202593 okunma