···Okunma: 22 Mart 2026 13:49 Firari adlı eser, sözde Müslüman bir hayat süren fakat yaşam tarzı itibariyle İslam’dan uzaklaşmış eski bir polis memuru olan Fatih’in ve ailesinin hikâyesini konu edinmektedir. Yazar, karakterin iç dünyasını ve manevi boşluğunu sade bir dil ile okuyucuya aktarmaktadır.
Fatih, ilk eşinin vefatından sonra yeniden evlenmeyi düşünmeyen, geçmişinin yükünü taşıyan bir adamdır. Ancak bir gün işlettiği mağazaya gelen Kübra isimli genç bir kızın yaşadığı talihsiz bir olay sonucu yaralanması, Fatih’in hayatında beklenmedik bir dönüm noktası olur. Bu olay, Fatih’in Kübra’ya karşı derin bir ilgi duymasına vesile olur ve zamanla yolları birleşerek evlenirler.
Fakat Fatih’in karanlık geçmişi, bu evliliğin üzerine adeta bir gölge gibi düşer. İç huzuru bulmakta zorlanan Fatih, geçmişinden kaçamaz ve nihayetinde hapse düşer. Bu süreçte Kübra’nın yaşadığı manevi dönüşüm, eserin en dikkat çekici yönlerinden biridir. Kübra, hidayete ererek hayatını yeniden şekillendirir ve sevdiği adamın da aynı hakikati tatması için büyük bir çaba sarf eder.
Eser, genel olarak sade ve yer yer basit bir anlatıma sahiptir. Bu durum özellikle orta bölümlerde okuyucunun ilgisini zaman zaman zorlayabilir. Ancak hikâye ilerledikçe duygusal yoğunluk artmakta ve özellikle son kısımlarda okuyucuyu derinden etkileyen, hatta gözyaşlarına boğabilecek bir finale ulaşmaktadır.
Sonuç olarak, Firari; bir insanın içsel yolculuğunu, pişmanlıklarını ve hidayet arayışını ele alan, eksiklerine rağmen duygusal yönü güçlü bir eserdir. Eğer birine İslamiyeti anlatmak ona bu lezzeti tattırmak istiyorsanız hediye edilebilecek oldukça ilgi çekici , hoş bir kitap .