2026 28. kitabı
Okunma: 22 Mart 2026 15:41
Merhaba kitap dostlarım . Bugün Özay Erdem’in Tek Kişilik Balayı kitabıyla karşınızdayım. İçinde 19 farklı hikaye bulunan bu kitabı büyük bir keyifle okudum, sayfalar arasında hiç sıkılmadım. En çok etkilendiğim hikayelerden biri “Mum Kutusu” oldu. Verilmek istenen mesaj oldukça anlamlı ve etkileyiciydi. “ Bay R” hikayesinde güncel bir oyuna yer verilmesi de dikkatimi çeken güzel detaylardan biriydi. “Tek Kişilik Balayı” zaten kitabın en sevdiğim bölümlerinden biri oldu. “Yaren” hikayesinde şemsiye ile kurulan bağ ise hem içimi ısıttı hem de yüzümde tatlı bir tebessüm bıraktı. “İç Sesin Gevezeliği” hikayesinde kendimden izler buldum. Anlatıcının kedisiyle kurduğu bağ bana çok tanıdık geldi. Kedinin adının Toprak olması ise benim için ayrı bir anlam taşıdı,çünkü benim de oğlumun adı da Toprak. Bu yüzden bu hikayeyi daha farklı bir yerden sevdim. Yazarın hem sınıf öğretmeni hem de Türkçe-edebiyat öğretmeni olması metne de yansımış. Hikayelerde farklı yazarlara yapılan göndermeler oldukça hoşuma gitti. Bu yönüyle kitap yer yer postmodern bir tat da bıraktı. O göndermeleri yakaladıkça okuma deneyimi daha da derinleşti. Genel olarak beni içine alan, düşündüren ve yer yer gülümseten bir kitap oldu. Kesinlikle tavsiye ederim. Yazarın emeğine sağlık .
Tek Kişilik BalayıÖzay Erdem · Everest Yayınları · 2024163 okunma