2026 17. kitabı
Okunma: 22 Mart 2026 15:54
Kuran-ı Kerim ile ilgili temel bilgiler, Fatiha suresinin tefsiri, Bakara suresinin 30 ayetinin tefsiri, nübüvvet mucizesi ve Avrupa filozoflarının İslam hakkındaki görüşler temel konular ele alınıyor.. Risale-i Nur eserleri içerisinde sanırım en ağır olan kitap olabilir. Bazı bölümleri atlayacak kadar yoğundu belli kısımları. Genel olarak yapılan tefsirlerden farklı bir yol izleniyor. Bazı tespitler mükemmel diyebilirim. Bakış açısı bambaşka ve oldukça şaşırtıcı ve bilgilendirici.. Allah'ın varlığı ve birliğini ele alan tevhid inancı ve efendimizin nübüvvet mucizesi eşsiz ve akılda kalıcı bir şekilde ele alan üstadı herkese tavsiye ederim.. Anlayamıyorum diye ön yargıyla yaklaşmak yerine biraz dikkat ve özenle herhangi bir problem olmayacaktır..
İşaratü'l-İcazBediüzzaman Said Nursî · Yeni Asya Neşriyat · 20172,405 okunma
Mehmet ER
"Asr-ı Saadet'te İslâmiyet'in doğurduğu merhamet, şefkat, insaniyet sayesinde, evvelce kızlarını gömerlerken müteessir olmayanlar, İslâmiyet dairesine girdikten sonra karıncaya bile ayak basmaz oldular. Acaba böyle ruhî, kalbî, vicdânî bir inkılap, hiçbir kanuna tatbik edilebilir mi?" s.194
Mehmet ER
"Şu kadar uzun zamanlar, asırlar boyunca gençliğini, güzelliğini, tatlılığını, garabetini muhafaza eden Kur'ân, elbette ve elbette harikadır.." s.196